CINQUE TERRE- pet pisanih vasic, 27.4.2018

Cena od: 199,00 EUR

ODHOD: 27.4. -29.4.2018

Program izleta:

1.dan: VRTOJBA / Petrol servis – GENOVA     večerja,nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo vodila preko Padske nižine in Apeninov odpeljali v GENOVO, glavno mesto Ligurije. Izredne trgovske sposobnosti so mestu v srednjem veku prinesle ogromno bogastva; velik del so ga porabili za zidavo veličastnih palač vzdolž glavne ulice Garibaldi ter za gradnjo modernega pristanišča. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru; mimo starega pristanišča (Porto Antico), kjer stoji tudi slavni akvarij, videli bomo katedralo San Lorenzo z zanimivo črno-belo progasto fasado in knežji dvor, trg San Matteo, mestno hišo in številne bogate in mogočne meščanske palače. Po ogledu prosto za samostojen oglede. Vožnja v hotel, večerja in prenočitev.

2. dan: LA SPEZIA – CINQUE TERRE           zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali v LA SPEZIO, kjer bomo prestopili na lokalni vlak in začeli spoznavati vasice Cinque Terre. Naš prvi cilj bo vasica Monterosso al Mare, ki slovi prijetnih restavracijah. Od tu se bomo odpeljali v Vernazzo, ki jo krasi splet ozkih ulic in arkad. Bila je najbogatejša vasica, saj se je primarno ukvarjala s pomorstvom. Nadaljevanje vožnje z vlakom mimo vasi Corniglia, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem. Njena osnovna dejavnost je bilo kmetijstvo. Izstopili bomo v Manaroli, imenovani ‘biser v kroni’; stisnjena za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi je vredna svojega imena. Nadaljevanje do vasi Riomaggiore, ki bo naša zadnja obiskana vasica. Ustanovljena je bila že v 8.stol., ko so se tukaj ustalili grški begunci na begu pred bizantinsko oblastjo. Postala je ribiška vasica, ki se je širila navzgor v strm breg. Po krajšem postanku se bomo z vlakom odpeljali v La Spezio. Vrnitev hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: LA SPEZIA – PISA – LUCCA – VRTOJBA/LJUBLJANA       zajtrk

Po zajtrku sledi vožnja v PISO. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Pot nas bo nato vodila do LUCCE, enega najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najlepša med njimi je San Michele in Foro, ki slovi po najbolj zapletenem pročelju v Italiji. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino, bazilika San Frediano pa slovi po izrednih mozaikih. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

*** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami, stavkami in urniki za ogled spomenikov. Oktobra 2011 je vasice zajelo neurje. Posledice poplavnaj bi bile odpravljene, vendar je mogoče, da del lokalne infrastrukture še ne obratuje v celoti. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru stavke italijanskih železničarjev. ***

CENA po osebi: 199,00 € /pri udeležbi najmanj 40 oseb/           229,00 € /pri udeležbi najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom; zunanje oglede po program; turistične vstopno takso za La Spezio, dva polpenziona v hotelu turistične kategorije*** v dvoposteljni sobi; vožnjo z vlakom na relaciji Monterosso al Mare - La Spezia; turistično vodenje, organizacijo izleta in ddv.

DOPLAČILA PO ŽELJI:  v agenciji-enoposteljna soba 40€, riziko odpovedi; vodniku na poti- stolp v Pisi cca. 18€, katedrala v Pisi cca 5€, vstopnini v katedralo in krstilnico cca 7€. OBVEZNO DOPLAČILO T.TAKSE NA RECEPCIJI HOTELA- 4€/oseba.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetno potovanje in veliko nepozabnih vtisov !

Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je ALPETOUR.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.