OTOK CAPRI, POMPEJI in OBALA AMALFI- 5 dni- 26.4.2018

Cena od: 329,00 EUR

Odhod: 26.04.2018    - 5 dni

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Odhod v zgodnjih popoldanskih urah. Sledila bo vožnja mimo Bologne, Firenc, Rima, do Neaplja.

2. dan: Prihod v mesto v zgodnjih jutranjih urah. Po prihodu v mestno pristanišče se bomo vkrcali na ladjo in odpluli na slikoviti otok Capri. To je otok cvetja, čudovitih plaž, razgibane obale in kristalno čistega morja. Poznan je po svojih naravnih lepotah, urejeni okolici, zgodovinskih najdiščih in z njimi povezanimi zgodbami. To je kraj, kjer še vedno sije močno sonce, kjer rastejo pomarančevci, limonovci in mandarinovci, vinska trta, mirta, rožmarin in druge aromatične začimbe ter oljke. Otok si bomo ogledali med vožnjo z lokalnim avtobusom, videli mesta Marino Grande, Capri in Anacapri, se sprehodili po ozkih uličicah, opazovali nasade, parke in vrtove ter vmes lahko naredili postanek za ogled znamenite vile San Michele, ki se nahaja 327 m nad morjem in je ostanek nekdanje antične vile, ki jo je obnovil švedski zdravnik. Objema jo edinstven vrt s sredozemskim rastjem, drevoredi, s kolonadami belih stebrov, povezanih s pergolo. In med njimi je visoko nad morjem bela odprta loggia, kjer je Axel Munthe med zavitimi stebri postavil nemega stražarja, egipčansko sfingo iz rdečkastega kamna, ki gleda čez morje, na otoke in ladje pod seboj. Na otoku bomo imeli čas tudi za pokušino limoncella; limoninega likerja. V popoldanskih urah bomo zapustili otok, odpluli nazaj na celino in se odpeljali do hotela. Namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ognjenik Vezuv, ki je uradno dejaven, čeprav v kratkem ne pričakujejo izbruha. Je eden od štirih dejavnih ognjenikov v Italiji; ob zadnjem izbruhu leta 1944 je umrlo 49 ljudi. Najmočneje je izbruhnil 24. avgusta leta 79. Takrat sta bila uničeni mesti Pompeji in Herkulanum. Sprehod do kraterja (obvezna primerna športna obutev), hoje je približno 30 min. Nato se bomo odpeljali do Pompejev, ki so pravi arheološki čudež. Leta 79 našega štetja se je iz vulkana Vezuv dvignil oblak plinov, pepela in kamenja, ki je zatem zasul celo mesto in širšo okolico. Danes so, pod Vezuvom zasutimi mesti, najznamenitejši prav Pompeji. Ostanki antičnega mesta tako še danes pripovedujejo o tem, kakšno je bilo življenje v rimskem imperiju, v kakšnih hišah so prebivali predstavniki različnih stanov, kako so se preživljali in kaj so počeli v času, ki jim je ostal za zabavo. Zunanji ogledi in prosto. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: Po zajtrku se bomo podali na ogled slikovite skalne obale Amalfitane. Panoramska cesta se vije med mesteci in ribiškimi naselji, nad smaragdnim morjem in med v skale vpetimi nasadi pomaranč, limon in vinske trte. Zaradi izredne lepote je obala uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Obalo bomo začeli spoznavati na območju mesta Positano, katerega bomo videli s panoramske ceste, nadaljevali bomo do mesteca Amalfi, ki je mešanica različnih kultur iz različnih obdobij in je eno najbolj obiskanih krajev na obali. Ponaša se z mogočno katedralo in bogatim pomorskim muzejem. Postanek za samostojne oglede in uživanje na obmorski promenadi. Nato se bomo z ladjo lahko zapeljali na krajšo panoramsko vožnjo, s pogledi na mesteca, ki so zasidrana pod strmimi stenami. Z ogledi bomo nadaljevali v vasi Ravello, kjer si bomo lahko ogledali čudovito vilo Cimbrone, kjer se bohotijo dišeči cvetoči vrtovi, okrašeni s kipi. Vila leži na terasah nad morjem, od tu se opirajo neverjetni pogledi vzdolž obale.Ko se bomo vrnili s te slikovite obale, se bomo začeli vračati proti domu. Nočna vožnja.

5. dan: Prihod domov prihod je predviden v jutranjih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodnik določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in

 urniki za ogled spomenikov, vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa.***

 CENA po osebi:  329     /pri udeležbi min. 40 oseb/     369     /pri udeležbi min. 30 oseb/     

 

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev. 

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, prevoz po otoku Capri z lokalnimi avtobusi, dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Neaplja, povratno ladijsko vožnjo na otok Capri, vstopnino v arheološki park  Pompeji in lokalno vodenje, vstopnino na Vezuv, vožnjo z vzpenjačo do mesta Capri, prevoz po obali Amalfi, zunanje oglede po programu, pripravo in organizacijo potovanja, vodenje, stroške prijavnine, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Obvezno doplačilo lokalne turistične takse 7€/oseba na recepciji. MOŽNA DOPLAČILA: vstopnina Vila San Michele cca 7 €, vstopnina Vila Cimbrone cca 7€, vožnja z ladjo Amalfi cca 14€, ostale vstopnine po želji, enoposteljna soba 60 €, storitve po osebnih naročilih, riziko odpovedi, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Opombe k obisku obale Amalfi: predvidoma jo bomo obiskali z lokalnim avtobusom, ker je cesta za turistične avtobuse zaprta. Zaporedje ogledov določi lokalni avtobusni prevoznik. Pri vožnji z lokalnimi avtobusi po Capriju se bomo razdelili v več skupin, ker so avtobui majhni.

Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je ALPETOUR.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.