BOROMEJSKI OTOKI in JEZERO MAGGIORE, 7.4.2018

Cena od: 156,00 EUR

ODHOD:  7. – 8. APRIL 2018

VSTOPI: 03:30 | LJUBLJANA – HALA TIVOLI          

04.30  / PETROL servis - VRTOJBA

Predviden program

1. dan: V zgodnjih jutranjih urah vožnja proti Trstu, dalje mimo Verone in Gardskega jezera do italijanskega mesta Bergamo, katerega glavni trg Piazza Vecchio je francoski pisatelj Stendhal razglasil za "najlepši kraj na zemlji". Bergamo je sestavljeno iz dveh delov; starega mesta na griču - Bergamo Alta in sodobnejšega Bergamo Bassa,  predvsem pa iz dveh trgov, ki ju obdajajo prikupne srednjeveške palače in od koder se dvigajo mogočne cerkve ter galerije ter diši po slastni italijanski kavi in slaščicah. Zgodaj popoldne bomo nadaljevali proti jezeroma Lecco in Como. Čudovita gorska idila, ki se spušča na jezerske obale, bujna vegetacija z vrtovi ter parki in slikoviti razgledi kar vabijo na postanek na osvežujočem zraku. Prispeli bomo v Como in se sprehodili skozi slikovito objezersko mesto. Katedrala je ena najbolj ocarljivih primerkov gotske in renesančne gradnje v Lombardiji. Zaceli so jo graditi ze v letu 1396, z delom pa nadaljevali nekaj stoletij. Po ogledu se bomo lahko z vzpenjačo (za doplačilo) odpeljali na planoto Brunate, ki se dviga nad jezerom in nudi razgled na slikovito obalo. Spust v mesto in nadaljevanje vožnje do hotela. Namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo po jezeru Maggiore z ladjico odpeljali na ogled skupine Boromejskih otokov, ki slavijo po vilah in čudovitih vrtovih ter parkih. Najprej se bomo izkrcali na otoku Pescatori, ki je najstarejši naseljeni otok. Tu so se naselili ribiči, njihova  naselbina z ozkimi uličicami danes daje otoku poseben čar. Po ogledu bomo odpluli proti otoku Bella, najlepšem med otoki. Med plovbo pa se nam bodo odprli pogledi še na otok Madre in na njegovo bogato eksotično rastje.  Po približno 20 min vožnje se bomo izkrcali na otoku Bella, pred palačo Borromeo. Grof Carlo III. Borromeo je otok v 17. stol. iz skalne gmote preoblikoval v rajski vrt za svojo ženo Isabello in na njem postavil čudovito palačo s cvetočimi vrtovi. Sprehodili se bomo po otoku in parkih ter si ogledali notranjost palače.(Opomba: možno je, da ladjar spremeni zaporedje ogledov).Ob povratku v imenitno in živahno mestece Stresa si bomo privoščili nekaj prostega časa za kavo in sprehod ob jezeru. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

  *** Dokončni razpored ogledov bo vodnik določil na kraju samem.

Vodnik bo poskrbel, da bo program kar najbolje usklajen z urniki ter da  zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

CENA po osebi:  156     /min 40 oseb/     176     /min 30 oseb/

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, ladijsko vožnjo do dveh otokov, vstopnina za ogled palače in vrtov na Boromejskih otokih (Bella), en polpenzion v hotelu*** v dvopostelji sobi, organizacijo, turistično vodenje izleta in ddv.

Obvezno doplačilo na recepciji hotela: lokalna hotelsko turistična taksa: 2,00 € / osebo

Doplačila: enoposteljna soba 19,00 €,vzpenjača Como: približno 7,00 €.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetno potovanje in veliko novih in nepozabnih doživetij !

 Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je ALPETOUR d.o.o.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.