SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA - 3 dni - 01.6.2018 -ZAGOTOVLJENO

Cena od: 229,00 EUR

LUCCA – PISA – OTOK ELBA – FIRENCE

PROGRAM POTOVANJA:  

1.dan: SLOVENIJA – LUCCA – PISA          večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz VRTOJBE. Vožnja do Lucce, kjer si bomo ogledali zanimivo srednjeveško mestno jedro: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, ostanke rimskega amfiteatra, mestno obzidje... Nadaljevanje vožnje do bližnje Pise. Ogled Trga čudes, kjer stoji stolnica s krstilnico in znamenitim poševnim stolpom, kjer je Galileo Galilei dokazal, da Aristotelova teorija o pospešku padajočih teles ni pravilna. Nastanitev v hotelu v okolici. Večerja in nočitev.

2.dan: OTOK ELBA         zajtrk, večerja, nočitev

Po zgodnjem zajtrku se bomo s trajektom odpeljali na Elbo, ki je največji toskanski otok. Vožnja do pristanišča Piombino in plovba na otok Elbo, ki ga mnogi imenujejo »Napoleonov otok«. Po pristanku v Porto Ferraiu, ki mu je dalo pečat Napoleonovo bivanje v izgnanstvu, ogled Napoleonove rezidence. Po ogledu vožnja po otoku, ki se ponaša z bujno vegetacijo in prelepimi zalivi. Ustavili se bomo na degustaciji lokalnih pijač, obiskali Porto Azzuro in si ogledali rudnik s poldragimi kamni. V večernih urah povratek v hotel, večerja in nočitev.

3.dan: FIRENCE – SLOVENIJA     zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali v Firence,  prestolnico umetnosti,  muzejev in zibelko renesanse.  Mesto deli reka  Arno preko katere se pnejo stari mostovi, nad njimi se dvigajo stolpi, kupole in palače.  Srednjeveški in renesančni biser si bomo najprej pogledali z najlepše razgledne točke - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. Z ogledi bomo nadaljevali v mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

*** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa ***

CENA po osebi od:    229 €     /min. 45 udeležencev/     

ODHODI: 18.5. in 01.6. - ZAGOTOVLJENO     

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, izlet na otok Elbo, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacijo potovanja. OBV. DOPLAČILO: turistična taksa v hotelu pribl. 2 €/noč.

DOPLAČILO: Pri manj kot 45 potnikov in minimalno 35 potnikov 20 €; turistična taksa v hotelu pribl. 2 €/noč

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 49€ po predhodni najavi, riziko odpovedi (plačilo ob prijavi), na poti: vstopnine Elba: Napoleonova rezidenca, rudnik s poldragimi kamni, Firence - batisterij in cerkev Sv. Križa, vstopnine skupaj pribl. 20 €.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijeten izlet !


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.