Apulija - skrivnostna južna Italija, avio: 18.9.-zag, 22.10.-zag, 27.10. in 30.10.-zag, 6.11., 13.11.2018

Cena od: 599,00 EUR

PROGRAM

1. dan
LJUBLJANA – NEAPELJ
večerja, nočitev


Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah ali Trstu. Prijava na let proti Bariju. Po pristanku prevoz do hotela in nočitev.

2. dan
BARI - MONOPOLI - OSTUNI
zajtrk, nočitev

Po zajtrku informativni ogled Barija. Po pristanku v prestolnici Apulije krožna avtobusna vožnja skozi mesto in nato vožnja do Monopolija, simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom. Krajši ogled in nato nadaljevanje poti do »belega mesta« Ostuni, ki je poznan po belih fasadah hiš v mestnem središču. Ogled: mestni trg, katedrala, Karmeličanski samostan, cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan
LOCOROTONDO - ALBEROBELLO
zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaš- čito UNESCOa, ki se nahaja v regiji Murge, na »peti« italijanskega škornja. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s kupulastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu skozi vasico bomo lahko občudovali res nenavaden kraj, in si ogledali nenavadno cerkev Sv. Antonia, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca s številnimi umetnostno - zgodovinskimi zakladi. Nastanitev, večerja in nočitev.

4. dan
MATERA - ALTAMURA - BARI
zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja po slikoviti pokrajini do bisera Bazilikate: mesteca Matera. Ogled zanimivih jamskih bivališč. Globok kanjon s številnimi jamami imprevisnimi stenami je bil idealni prostor za naselitev takratnega človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je lahko širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. To je prostor kjer si lahko prikličemo zgodovino vse od paleolitika do mestnih naselij »Civita« in »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodite med več kot 120 cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, danes spremenjenimi v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, tudi »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 pod zaščito UNESCA.. Krajši postanek še v Altamaturi. Večerja in nočitev.

5. dan
BARI - BENETKE/TRST
zajtrk

Po zajtrku ogled Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča in ogled sodobnega dela mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Prosto popoldne za samostojne oglede ali nakupe. Prevoz na letališče in prijava na let proti Trstu ali Benetkam.

CENA PO OSEBI OD:599€ odhod: 27/10 pa od 629€

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče (Trst ali Benetke) - Bari - Ljubljana/bližnje letališče (Trst ali Benetke), letališke in varnoste pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestne in ostale pristojbine, ena nočitev z zajtrkom in tri polpenzioni v hotelu 3/4*, zunanje oglede po programu, organizacija potovanja.

DOPLAČILA/POPUSTI

POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 35 in 44 potniki 30 €; turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 20kg prtljage, ki se odda: 30 €, enoposteljna soba 90 €, prevoz do letališča v Trstu: 39 € po osebi (min 15 oseb)

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine: pribl 25 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 20kg prtljage, ki se odda: 30 € (POZOR! Doplačilo velja ob prijavi; doplačilo naknadno pred odhodom je cena višja  in sicer 65 €)

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.