APULIJA - ČUDOVITA DEŽELA OB JADRANSKI OBALI

Cena od: 289,00 EUR
Apulija - Dežela ob obali Jadranskega morja
 

· Bari, prestolnica Apulije in mesto Sv. Miklavža.
· Lecce, baročne Firence.

ODHOD: 23.05.2018 - ZAGOTOVLJENO

1. dan: SLOVENIJA–ANCONA–CASTEL DEL MONTE–BARI večerja, nočitev
Z udobnim turističnim avtobusom se bomo v zgodnjih jutranjih urah podali čez Fernetiče v smeri Benetk proti Bologni in obali Jadranskega morja. Mimo pristaniškega mesta Ancona se bomo pripeljali do starodavnega mesteca Barlette, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu, imenovanem Colosso. Sledi bo postanek ob zanimivi trdnjavi CASTEL DEL MONTE, ki jo je okoli leta 1240 dal zgraditi Friderik II. in je ena velikih srednjeveških stavb v Evropi. Po kavici bomo nadaljevali ob obali, do prestolnice Apulije – mesta Bari, kjer si bomo ogledali baziliko sv. Nikolaja. Zvečer se bomo odpeljali do hotela, večerja. Nočitev.

2. dan: ALBEROBELLO–LECCE–TARANTO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo občudovali Alberobello, zanimivo območje Trulli, ki se ponaša z nenavadnimi stožčastimi bivališči. To so okrogle pritlične stavbe, narejene iz kamnov brez malte. V popoldanskih urah bomo prispeli v Lecce. V 17. st. je mesto dobilo pravo baročno podobo, ki jo sestavljajo putti, kamniti kodrčki, bujni okrasni venci … Ogledali si boste znamenitosti: cerkev Sv. Križa, Stolni trg, vladna palača … Po ogledu se bomo zapeljali do Taranta, ki je pomebno pristanišče in pomorsko oporišče. Ogledali si boste lahko Museo Nazionale, v katerem je predstavljena predvsem Magna Graecia. Večerja nas bo okrepila in uspavala v sanje. Nočitev.

3. dan: MATERA–ALTAMURA–SAN GIOVANNI ROTONDO zajtrk, večerja, nočitev
Slikovita Matera, bo naša današnja prva destinacija. Enkratna je zaradi svojih Sassi – jamskih bivališč, izkopanih v živo skalo v globelih okoli mesta. Še zmeraj predstavljajo bivališče za približno 700 ljudi. Vožnja se bo nadaljevala do Altamure, ki ima lepo srednjeveško jedro in zanimivo stolnico. V zaprtih stanovanjskih predelih »klaustrih« še vedno diši po dobrem kruhu. Po ogledu in osvežitvi se bo potovanje nadaljevalo do San Giovanni Rotondo, ki je eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Tukaj je živel in deloval pater Pij. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Čas bo za ogled muzeja patra Pija in osvežitev. Za konec dneva se bomo odpeljali do kraja nastanitve in povečerjali. Nočitev.

4. dan: SAN GIOVANNI ROTONDO–LANCIANO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo zapeljali do LANCIANA, mesta, ki se ponaša s tisočletno zgodovino. Zanimiva lega med hribi mu je dajala možnost hitrega razvoja. V obdobju rimskega cesarstva je postal eno pomembnejših trgovskih mest. Stoletja je bil srce mesta trg Plebiscito, kjer se še danes križajo poti preteklosti in sedanjosti. Mesto v osmem stoletju postane ena izmed pomembnejših romarskih postojank zaradi evharističnega čudeža. Po ogledih bo čas za osvežitev in po njej vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan: ASCOLI PICENO–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bomo zapeljali do Ascoli Picena, majhno srednjeveško jedro v pokrajini Marche. Prijeten bo sprehod po zanimivih uličicah in že bomo nadaljevali s potovanjem proti Sloveniji. Na poti nas bodo osvežili krajši postanki. Predvidoma bomo prispeli v Slovenijo v večernih urah.

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
23.5., 26.9., 27.10.
pri udeležbi 40 oseb 289 €
pri udeležbi 30 oseb 309 €
pri udeležbi 20 oseb 329 €

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 4 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
 
Dodatne informacije/doplačila/popusti:
· najmanjše število potnikov: 30
· doplačila po želji: enoposteljna soba 100 €, vstopnine
· popust: 10% do 12 let v sobi z dvema odraslima
· Obvezno doplačilo: turistična lokalno – mestna pristojbina

Vstopna mesta: 
Maribor, Celje, Ljubljana,Sežana

Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.