RAZKOŠNA BOLOGNA IN MANTOVA 24. marec 2018 - ZAGOTOVLJENO !

Cena od: 105,00 EUR

Bolonjski sladoled in razkošna Mantova

ODHOD: 24. MAREC 2018 Zagotovljeno
 

· Rafael, Rubens in Andrea Mantegna v razkošni Mantovi.


1. dan: SLOVENIJA–BOLOGNA

Zjutraj se bomo odpravili do Bologne, ki slovi po odlični kuhinji, opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehod po starem jedru nam bo postregel s trgom Maggiore, baziliko San Petronio in Neptunovim trgom s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom. Po želji se boste lahko povzpeli na poševni stolp Torre degli Asinelli ali pa si ogledali Narodno pinakoteko, ki hrani bogato zbirko umetnin italijanskih mojstrov. Decembra se pomudite tudi na prazničnih stojnicah, vsekakor pa bomo skupaj obiskali Muzej sladoleda Carpigiani (vstopnina doplačilo) in bolonjski Eataly, za kosilo mešanice italijanskih okusov in nakup dobrot za domov, nato pa si poiskali udoben hotel. (večerja, nočitev)

2. dan: MANTOVA–SLOVENIJA
Mantova v Lombardiji ni daleč. Renesančno mestno jedro je obdano s parki, ki jih s treh strani obkrožajo Zgornje, Srednje in Spodnje jezero. Kot se za rojstni kraj spodobi, so pesniku Vergilu postavili Piazza Virgiliana, ki ni trg, temveč krasen park. Obiskali bomo še baziliko sv. Andreja s fantastičnimi freskami in stolnico sv. Petra na Trgu Sordello, oplazili urni stolp Rotonda in dvorec Re, nato pa se lotili mestnih lepot pri njihovem viru. Družina Gonzaga je namreč glavni krivec za kulturni razcvet in bogastvo mesta, mogočno rezidenco Palazzo Ducale so si dograjevali kar štiri stoletja. Ena največjih evropskih palač v neštetih sobanah hrani umetnine Rafaela, Pisanella, Rubensa in drugih mojstrov, bogata je tudi zbirka antičnih kipov, največ všečkov pa ima Camera degli Sposi s freskami Andrea Mantegne. Popoldne si bomo vzeli čas za samostojni potep, deli kaj dobrega pod zob in se lepili na elegantne izložbe, decembra bomo stikali tudi po prazničnih stojnicah. Shopping ni prepovedan. Do večera bomo doma.

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb 105 €
pri udeležbi 35 oseb 125 €

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Bologna, Mantova), vodenje in organizacija potovanja.

Dodatne informacije/doplačila/popusti:

· najmanjše število potnikov: 35
· doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, morebitne vstopnine
· obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina
· popust: 10% za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima

Vstopna mesta:
Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.