Cinque Terre - pet pravljičnih vasi 1.–3. 5. 2020

Cena od: 199,00 EUR

Cinque terre, pet pisanih vasic

Datumi: 1. – 3. 5. 2020

Predviden program

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah (LJ, Vrtojba), ko se bomo preko Padske nižin in Apeninov odpeljali v Genovo, glavno mesto Ligurije. Izredne trgovske sposobnosti so mestu v srednjem veku prinesle ogromno bogastva; velik del so ga porabili za zidavo veličastnih palač vzdolž glavne ulice Garibaldi ter za gradnjo modernega pristanišča. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru; mimo starega pristanišča (Porto Antico), kjer stoji tudi slavni akvarij, videli bomo katedralo San Lorenzo z zanimivo črno-belo progasto fasado in knežji dvor, trg San Matteo, mestno hišo in številne bogate in mogočne meščanske palače. Po ogledu prosto za samostojen oglede. Vožnja v hotel, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v La Spezio, kjer bomo prestopili na lokalni vlak in začeli spoznavati vasice Cinque Terre. Naš prvi cilj bo vasica Monterosso al Mare, ki slovi prijetnih restavracijah. Od tu se bomo odpeljali v Vernazzo, ki jo krasi splet ozkih ulic in arkad. Bila je najbogatejša vasica, saj se je primarno ukvarjala s pomorstvom. Nadaljevanje vožnje z vlakom mimo vasi Corniglia, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem. Njena osnovna dejavnost je bilo kmetijstvo. Izstopili bomo v Manaroli, imenovani ‘biser v kroni’; stisnjena za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi je vredna svojega imena. Nadaljevanje do vasi Riomaggiore, ki bo naša zadnja obiskana vasica. Ustanovljena je bila že v 8.stol., ko so se tukaj ustalili grški begunci na begu pred bizantinsko oblastjo. Postala je ribiška vasica, ki se je širila navzgor v strm breg. Po krajšem postanku se bomo z vlakom odpeljali v La Spezio. Vrnitev hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku sledi vožnja v Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Pot nas bo nato vodila do Lucce, enega najprijetnejših toskanskih mest.

Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najlepša med njimi je San Michele in Foro, ki slovi po najbolj zapletenem pročelju v Italiji. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino, bazilika San Frediano pa slovi po izrednih mozaikih. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ODHOD LJUBLJANA TER VRTOJBA: 

199,00 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

229,00 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

zunanje oglede po programu,

dva polpenziona v hotelu turistične kategorije 3* v dvoposteljni sobi,

vožnjo z vlakom na relaciji La Spezia – Monterosso al Mare – La Spezia,

turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo in ddv.

 

Možni popust: otroci do 12. leta na dodatnem ležišču    5 %

Možno doplačilo: enoposteljna soba      30,00 €

Možni doplačili vodniku na poti

– vstopnina v krstilnico v Pisi; približno 5,00 €,

– vstopnini v krstilnico in pokopališče; približno 7,00 €

Obvezno doplačilo na hotelski recepciji

turistična taksa: 4,00 € na osebo

Opombe k aranžmaju

Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, vsicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta

Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru stavke italijanskih železničarjev.

Foto: www.cinqueterre.it

V primeru zvišanja ali uvedbe nove vstopne takse na destinaciji, si pridržujemo pravico do naknadnega poračuna tega stroška.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.