Pustni karneval v Benetkah, 22. 2. 2020

Cena od: 39,00 EUR

Pustni karneval v Benetkah

Datumi: 22. 2. 2020

Zakriti obrazi za čarobnimi barvami beneških mask vabijo, da odkrivamo njihove skrivnosti.

Predviden program

Odhod v jutranjih urah in vožnja do Punte Sabbioni. Tu se bomo vkrcali na ladjo in odpluli v Benetke, kjer se bo odvijalo pustno rajanje.

Slavni beneški pustni karneval ima že stoletno tradicijo in je nadaljevanje poganskih običajev. V zgodovini se je odvijal mnogo dlje, Benečani so začeli praznovati in se veseliti takoj po božiču, končali pa na pustni torek. Veselo rajanje po ulicah, glasbeni koncerti, parade in plesi v maskah so zajeli vse sloje prebivalcev. In to je bil čas, ko so lahko zamenjali svoje položaje, pozabili na skrbi in se skrili v množici.

Beneški karneval je nedvomno privlačna prireditev, ki ima sicer drugačno vlogo kot nekoč, a ohranja nekdanje vzdušje; s starimi pustnimi običaji ga vsaj na zunaj veže tradicija. Simbola Benetk sta luna in sonce, zato našemljeni Benečani hodijo v parih. Prav tako morajo poznati cel protokol, kako se premikati in obnašati. Najbolj običajna beneška maska, je maska z očali in s kljunom, ki predstavlja zdravnika. V času kuge so namreč zdravniki nosili prav take maske, da so jih ljudje takoj prepoznali.

Glavna dogajanja so se odvijala na prostem, na glavnih beneških ulicah in trgih, maske so se sprehajale preko mostov in se vozile z gondolami ter neizmerno uživale. Vabljeni, da skupaj doživimo pisan utrip beneških ulic, ki v času beneškega pustnega karnevale zaživijo v vsem svojem sijaju.

V popoldanskih urah bomo zapustili rajanje in se, tako kot tudi ob prihodu na karnavel, z ladjo odpeljali nazaj do avtobusa, ki nas bo čakal na Punta Sabioni. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena na osebo: 39,00 € (pri udeležbi najmanj 45 oseb)

                             48,00 € (pri udeležbi najmanj 35 oseb)

 

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

ekološko takso za avtobus za vstop na Punto Sabbioni,

ladijsko vožnjo v Benetke in nazaj,

pustni krof,

turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Možno doplačilo: odhod z Jesenice / iz Radovljice     5,00 €

Opombe k izletu

Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.

Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.

Program izleta velja kot končno obvestilo.

V Benetkah je predvidena velika gneča.

V primeru zvišanja ali uvedbe nove vstopne takse na destinaciji, si pridržujemo pravico do naknadnega poračuna tega stroška oziroma se doplača na kraju samem (predvidoma je to lahko do 6,00 €/ osebo).

Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.