SKRIVNOSTI JUŽNE ITALIJA - KALABRIJA

Cena od: 580,00 EUR

1. dan: SLOVENIJA–ITALIJA/BOLOGNA večerja, nočitev

Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po svoji odlični kuhinji, po opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio … Še bo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana.

2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč.

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE zajtrk, večerja, nočitev Spomine na odličen zajtrk bomo obujali vse do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu, stopili v Cerkev sv. Križa in vladno palačo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.

4. dan: MATERA–CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev

Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v letovišču Capo Vaticano, kjer nas bodo za štiri dni počitnic razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.

5. dan: POČITNIKOVANJE in TROPEA zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo skupaj skočili do bližnje Tropee, najbolj mondenega letovišča Kalabrije, ki ga s pečine varuje Cerkev Santa Maria dell'Isola, in se po sprehodu vrnili v Capo Vaticano. Popoldne boste lahko raziskali Capo Vaticano in njegove plaže ter si naredili načrt aktivnega lenarjenja.

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev

Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping … Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA zajtrk, večerja, nočitev

Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite :)). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee.

8. dan: NEAPELJ–LACIJ zajtrk, večerja, nočitev Konec počitnic, spet bomo raziskovali.

Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij.

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA zajtrk

Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah

 Cena: 580

Cena vključuje:  prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** in 4 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila:

-enoposteljna soba: 190 € 

-vstopnine:  niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)

 -obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €

- doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 5 €/ dan (velja za hotel na Kalabriji)

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.