PORTUGALSKA - 5 dni: 27. april 2020

Cena od: 690,00 EUR

PORTUGALSKA    

ODHOD: 27. april 2020 | 5 dni | letalo

Avtobusni transfer iz Ljubljane predvidoma kakšno uro pred polnočjo (26.04.2020) in pobiranje potnikov preko Celja in Maribora.

1. dan: Avtobusni transfer do letališča na Dunaju. Ob 6.00 polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v PORTU ob 8.25 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in krožna panoramska vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana. Vrnitev v staro mesto čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnjih znanih kleti. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira. Popoldan nadaljevanje ogledov v mestu: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku vožnja mimo Aveire proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in prihod v  BATALHO za ogled znamenitega samostana. Poldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti jugu in postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Po postanku za ogled, nadaljevanje poti v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Nadaljevanje proti najbolj zahodnemu delu Evrope – CABO DEL ROCA. Popoldanski postanek v letoviškem ESTORILU. Proti večeru prihod v LIZBONO. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Zajtrk.  Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Še vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Možnost večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.   

5. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov:  trg Comercio, trg Rossio, avenja Liberdade, trg Pombal, Estrella, parlament. Prosto za kosilo. Popoldanski transfer na letališče. Ob 18.25 polet na Dunaj, s pristankom predvidoma ob 22.50 po lokalnem času. Sledi transfer nazaj v Maribor, Celje ter Ljubljano.

 
CENA: 690 EUR pri najmanj 35 potnikih

            765 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Dunaj–Porto in Lizbona–Dunaj, vse letališke in varnostne takse, 1 kos prtljage za oddajo v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm do teže 10 kg  + še 1 manjši kos ročne prtljage ( 40 x 20 x 25 cm), 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, povratni avtobusni transfer iz Slovenije do letališča na Dunaju, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: grad Sao Jorge, stolp Belem, Batalha, Bolsa, pokušina porta. 

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 100 EUR, za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 50 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti).

Program se lahko še prerazporedi po dnevih.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.