GRUZIJA - 9 DNI: 16. maj 2020

Cena od: 1.490,00 EUR

GRUZIJA    

ODHOD: 16. maj 2020 | 9 dni | letalo

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali organiziran transfer na eno od bližnjih letališč. Polet preko enega vmesnega letališča v Gruzijo. Nočni pristanek v glavnem mestu, transfer do hotela, nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta TBILISI:  cerkev Metekhi in spomenik Vakhtangu Gorgasali-u, posvečen legendarnemu ustanovitelju Tbilisija. Vožnja z žičnico do trdnjave Narikala, od koder je osupljiv razgled na mesto. Sprehod po muslimanski četrti z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Sprehod po območju Sharden, polnem ozkih ulic s prijetnimi kavarnami, bari za degustacije vin, trgovinami s spominki.  Ogled katedrale Sioni, bazilike Anchiskhati in stolp s slavnim gledališčem Rezo Gabriadze. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku vožnja do mesta MTSKHETA, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije. Ogled cerkve Jvari, arhitekturne mojstrovine zgodnjesrednjeveškega obdobja s pogledom na sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Nadaljevanje poti in prihod v GORI – rojstno mesto Stalina. Obisk  Stalinovega muzeja in njegove rojstne hiše. Nadaljevanje do jamskega mesta UPLISTSIKHE in ogled ostankov nekdanjega antičnega mesta. Vožnja čez prelaz Rikoti in skozi najdaljši gruzijski predor. Prihod v KUTAISI, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku vožnja  skozi  sotesko Inguri  v skrivnostno regijo Svaneti. V regiji živi posebna etnična skupina ljudi - junaški in pogumni Svani - ki jih kultura, tradicija in običaji odlikujejo od preostale Gruzije. Svaneti je znan tudi po svoji izvirni arhitekturi in se imenuje »Država tisočerih stolpov«. Mesto MESTIA ima še vedno na desetine takšnih srednjeveških kamnitih hiš in stolpov, ki so jih uporabljali za zaščito dolin in cerkva. Obisk prvotne hiše  »machubi« in stolpa »koshki«. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku fascinantna vožnja z džipi do vasi USHGULI, na 2200 m nadmorske višine. Kompleks Ushguli je dragocen arhitekturni in zgodovinski spomenik, ki je zaradi svoje ekskluzivnosti uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesca. Ogled cerkve Lamaria z impresivnimi stenskimi freskami  iz 12. stoletja. Domačini verjamejo, da je bila nekdanja  kraljica Tamara pokopana prav pod to cerkvijo. Od tod je tudi slikoviti pogled na goro Shkhara. Vrnitev v Mestio. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku obisk Etnografskega muzeja Mestia. Muzej je bil ustanovljen leta 1936 in ima eno najbogatejših zbirk  v regiji. Opoldne nadaljevanje potovanja proti mestu Kutaisi. Na poti postanek in ogled palače Dadiani. Prihod v KUTAISI. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Po zajtrku obisk znamenite jame PROMETEJ s številnimi stalaktiti in stalagmiti. Nadaljevanje do katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki je eden najboljših vzorcev pozno srednjeveške arhitekture in je vidna skoraj iz katere koli točke mesta. Naslednja postaja je akademija Gelati, ki jo je zgradil kralj David Graditelj. Gelati je bil središče duhovnega in znanstvenega življenja srednjega veka, grob gruzijskih kraljev in kultno mesto romarjev. Uvršča se na seznam Unesca. Popoldne vožnja v  TBILISI. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: Po zajtrku odhod proti regiji Kakheti, središču gruzijskega vinarstva. Prvi postanek bo v samostanu Bodbe. Kot pravi legenda, gre za grobišče svetega Nina, ki je Gruzijo spremenil v krščanstvo v 4. stoletju. Nadaljevanje do SIGHNAGHIJA, mesta ljubezni in kraljevega mesta. Mesto je bilo eno od križišč Velike svilne ceste, obdano z obrambnimi zidovi s 23 stolpi. Naslednja postaja bo v edinstveni vinski kleti KHAREBA, ki se nahaja v tunelu, izklesanem iz skale. Prvotno zgrajen za vojaške namene, danes pa se predor uporablja za shranjevanje najboljših vin Kharebe. Ogled vinske kleti in degustacija. Vrnitev v Tbilisi. Večerja in nočitev.

9. dan: Zgoden transfer na letališče in polet preko enega vmesnega letališča v Ljubljano ali eno od bližnjih letališč.

CENA: 1.490 EUR pri najmanj 20 potnikih

             1.560 EUR pri najmanj 15 potnikih

             1.660 EUR pri najmanj 10 potnikih

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski polet Ljubljana-Tbilisi z enim vmesnim postankom, 8 x nočitev v 1/2 sobah TWC v hotelih***/****, obroke po programu (7 zajtrkov in 7 večerij), vse prevoze in oglede v Gruziji, lokalno vodenje, organiziran transfer iz Slovenije do odhodnega letališča (če se leti iz Dunaja, Benetk ali pd.), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: 1/1 soba = 320 EUR, za pričakovane napitnine.

OPOMBA: V času objave še niso bile potrjene vse letalske povezave, zato se lahko program v tej zvezi še zamakne za kak dan (spremeni se lahko odhodno letališče in posledično prerazporeditev programa). V primeru, da bi bilo odhodno letališče Zagreb, Gradec ali Trst, transfer do odhodnega letališča ni vključen v ceno (je možen proti doplačilu 35 EUR/osebo).

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.