MED OCEANOM IN BORDOJSKIMI VINOGRADI - PRVOMAJSKI ODHOD 26.4. ŽE ZAGOTOVLJEN

Cena od: 529,00 EUR

Med oceanom in bordojskimi vinogradi - Bordeaux z letalom - 1. maj

Bordeaux je eno najlepših francoskih mest, biser evropske arhitekture, z izjemno kvaliteto življenja. Široke avenije, impozantne stavbe, sipine in bližina oceana, kar se čuti v morskem zraku. K temu dodajte še najboljša vina na svetu z dobro hrano in našli boste kraj, kamor se boste znova in znova vračali.

Datumi odhodov: 26.4.   4 dni / 3 noči

1. dan: (LJUBLJANA) BENETKE–BORDEAUX
Zbirališče potnikov na beneškem letališču ali na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani in avtobusni prevoz do Benetk (doplačilo). Predvidoma v dopoldanskih urah odhod letala iz Benetk proti Bordeaux–ju. Po pristanku avtobusni ogled mesta. Možnost vožnje z ladjico po Garoni, da spoznate Bordeaux še malo drugače (doplačilo). Prevoz do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

2. dan: BORDEAUX / zajtrk
Zajtrk. Sledil bo ogled mesta peš in s tramvajem. Mesto Bordeaux, katerega stari del je s svojim bogatim arhitekturnim izročilom in več kot 2000–letno zgodovino kot središče trgovanja, je pod Unescovo zaščito... Za Parizom je Bordeaux drugo mesto v Franciji z največjim številom zaščitenih zgradb in ima poleg tega še izjemno kvaliteto življenja. Na sprehodu po starem mestnem jedru boste sami začutili pravi utrip mesta. Le Grand Théatre, trg Borze in vodno ogledalo, v katerem je čudoviti odsev Borze, renesančni slavolok zmage Porte Cailhau, gotska katedrala St André ... Najnovejša pridobitev pa je La Cité du vin – edinstven muzej posvečen vinskim kulturam. Toplo priporočamo obisk, ki ga boste zaključili na belvederu s kozarcem vina in čudovitim razgledom na mesto (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan: BORDEAUX–(SIPINE PILAT)–BORDEAUX / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo vožnja do obale Atlantika, kjer se boste srečali z edinstvenim pojavom – najvišjo in največjo peščeno sipino v Evropi (Dune de Pilat). Sipina meri 105 m v višino in z vrha je čudovit razgled na Atlantski ocean in tako imenovano Srebrno obalo (Côte d’Argent), ki se razteza kolikor daleč vam seže pogled. Nato postanek v „mestu štirih letnih časov“, Arcachon. Mesto ima več značajev in glede na to, v katerem letnem času se ga obišče, zaživijo nekateri predeli bolj kot drugi. Za doplačilo možnost vožnje z ladjico po zalivu, kjer so si ptice našle zatočišče, kjer še dandanes gojijo ostrige in kjer o dolgi zgodovini gojenja ostrig pričajo lesene hiške na pilotih. Šele ko boste zapluli mimo lesenih ribiških hišk, boste zares začutili utrip obmorskega življenja. Vrnitev v Bordeaux in prenočevanje.

4. dan: BORDEAUX–(SAINT EMILION)–BENETKE (LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk. Dopoldan avtobusni izlet v Saint Emilion (doplačilo). Staro, izjemno lepo ohranjeno srednjeveško mesto, ki je pod Unescovo zaščito, leži na desnem bregu reke Garone, kar pomeni, da v vinih prevladuje merlot. Mesto je šarmantno, z ozkimi uličicami, z izjemno lepo ohranjeno arhitekturo in lepoto okoliške pokrajine, pod njim pa se vije 200 km podzemnih galerij, kjer zorijo najboljša vina. Postanek v eni od vinskih kleti in degustacija. Prevoz na letališče in odhod letala proti Benetkam v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

CENA NA OSEBO:

pri udeležbi najmanj 20 oseb - 529 EUR

pri udeležbi najmanj 15 oseb - 569 EUR

V ceno je vključeno: letalski prevoz Benetke-Bordeaux-Benetke z letališkimi in varnostnimi pristojbinami, avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje),vodenje in organizacija potovanja, DDV
 
Obvezna doplačila:ob prijavi: 
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 40,00 EUR/osebo
Doplačila ob prijavi po želji: enoposteljna soba 96,00 EUR/osebo, 3 × večerja brez pijače 57,00 EUR/osebo, izlet do sipine Dune du Pilat z vožnjo z ladjico 82,00 EUR/osebo, izlet do sipine Dune du Pilat 65,00 EUR/osebo, izlet v St. Emilion z degustacijo vina 77,00 EUR/osebo, prevoz na letališče v Benetke in nazaj (najmanj 15 oseb) 50,00 EUR/osebo, ladjica Bordeaux 21,00 EUR/osebo, la Cite du vin 20,00 EUR/osebo
 
Na kraju samem: (vodniku na poti)  karta za tramvaj/bus 1,5 EUR

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.