ŠKOTSKA - 30. april 2018

Cena od: 699,00 EUR

ŠKOTSKA

ODHOD: 30. april 2018| 5 dni | letalo | šifra: SK1179

1. dan: Nočni transfer iz Maribora, Celja in Ljubljane do letališča Benetke. Polet letala družbe Easy Jet ob 07.30. Pristanek na letališču v Edinburgu ob 09.20. Vožnja proti severu in v bližini Pertha ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Nadaljevanje poti in popoldanski ogled ruševin znamenitega gradu DUNNOTTAR. Nato prihod v »granitno« mesto ABERDEEN. Panoramski ogled mesta ter nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.   

2. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee po slikoviti pokrajini mimo krajev Ballater in Braemar. Opoldanski prihod v PITLOCHRY in obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Prihod v INVERNESS. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in vožnja do jezera LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Postanek ob jezeru in vožnja mimo razvalin gradu Urquhart,  od koder že vrsto let opazujejo Nessie. Naslednji postanek bo v mestu FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis. Sledi potovanje preko slikovite pokrajine mimo jezera Loch Lomond. Popoldanski prihod v največje škotsko mesto GLASGOW in ogled glavnih znamenitosti: katedrala, mestna hiša, Jurijev trg, muzejska četrt in univerza.  Nastanitev v hotelu v Edinburgu ali okolici. 

4. dan: Zajtrk. Ogled glavnih znamenitosti EDINBURGA–enega najlepših mest v Evropi. Peš ogledi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, katedrala, vzpon na hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom ... Prosto popoldne za samostojne oglede in manjše nakupe. Možnost obiska škotskega večera (večerja s tradicionalnim programom). Nočitev v hotelu.

5. dan: Zgodnejše vstajanje in takojšen jutranji transfer na letališče. Polet letala ob 09.50 in pristanek v Benetkah ob 13.35. Še organiziran transfer nazaj v Ljubljano, Celje in Maribor.


CENA: 699 EUR pri najmanj 45 potnikih 

             765 EUR pri najmanj 35 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
letalski polet Benetke–Edinburg–Benetke z družbo Easyjet, vključen 1 kos ročne prtljage (dimenzij 56 x 45 x 25cm), vse letališke pristojbine, 4 x nočitev v hotelih tur. kategorije v sobah 1/2 TWC, 3 zajtrki, 2 večerji, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, organiziran transfer iz Ljubljane do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za gradove Scone, Dunnottar in Edinburgh, za destilarno viskija (skupaj cca. 50 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA: za 1/1 sobo = 150 EUR/osebo, za večji kos prtljage na avionu (na željo in po trenutnem ceniku letalskega prevoznika), za ogled škotskega večera (večerja, folklorni program, glasba) = od cca. 60 GBP/osebo.

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih! Zaradi zgodnjega poleta zadnji dan zajtrk ni vključen.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.