ŠVICA - vožnja z vlakom Bernina Express: 14.9.2018 - zagotovljeno in zadnja mesta

Cena od: 239,00 EUR

ODHODI:  15. junij - polno   in   24. avgust  in  7. in 14. september (obrnjen program)  2018

 

1. dan: LJ/VRTOJBA – jezero ISEO – dolina CAMONICA – območje TIRANO

večerja, nočitev

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz AC-Petrol servisa v Vrtojbi. Vožnja mimo Benetk do Gardskega jezera kjer bomo zapustili avtocesto avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo in se nato odpeljali po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine Unesco; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:BERNINA EXPRESS – St. MORITZ – CHUR

zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v ŠVICO Vozili se bomo po slavni progi BERNINA EXPRESS, ki je od leta 2008 uvrščena na seznam UNESCO. Celotna trasa proge je edinstvena, povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur; celotna vožnja traja cca 4 ure, vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko doseže na postaji Ospizio Berninan na višini 2253m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti, so edinstveni ! Peljali se bomo zgolj po delu trase; izstopili bomo v St. MORITZU, mondenem turističnem središču in nato pot nadaljevali proti mestu CHUR, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Po ogledu vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan:San Bernardino – BELLINZONA – LUGANO –  VRTOJBA/LJ

zajtrk

Zajtrk. Vožnja na območje San Bernardina in dalje proti jugu. Sledil bo ogled mesta BELLINZONA, ki je najbolj italijansko mesto v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno je mesto pripadlo Švici leta 1516. Nad mestom se dviga mogočna trdnjava, utrdba, iz katere so varovali vstop v dolino, ki vodi v središče Švice. Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Slastno. Po ogledu vožnja v LUGANO, ki leži ob istoimenskem jezeru nad katerim se dvigajo hribi. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, trgih nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu vožnja proti domu, mimo Milana in Benetk. Prihod domov v poznih večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

  CENA po osebi: 249 € /minimalno 45 udeležencev/   269 € /minimalno 30 udeležencev/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu z dvema voznikoma, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, namestitev v hotelih 3* dvoposteljne sobe TWC, 2 x polpenzion na območju Vaduza in Tirana, vožnjo z vlakom Bernina Express na relaciji Tirano-St. Moritz, ogled čokoladnice, osnovno nezgodno zavarovanje, kvalitetno vodenje, stroške organizacije in priprave izleta ter DDV.

POPUST ZA VSTOP V VRTOJBI - PETROL SERVIS: - 10,00 €/ OSEBA

DOPLAČILA PO ŽELJI: ogled slavnih rezbarij v Val Camonica cca 6 €, ogled gradu v Bellinzoni: približno 6,00 CHF, ostale vstopnine po želji (plačilo vodniku na poti), obvezne lokalne takse (plačilo v hotelu), enoposteljna soba po predhodni najavi 60 €; zavarovanje rizika odpovedi, ter vse, kar ni navedeno pod »cena vključuje«.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je ALPETOUR potovalna agencija d.o.o.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.