LUGANO IN VERONA (SVET MINIATUR IN ČOKOLADA): 27.4.2018

Cena od: 159,00 EUR

LUGANO IN VERONA (SVET MINIATUR IN ČOKOLADA)

ODHOD: 27. april 2018 | 2 dni | avtobus |

1. dan: Odhod iz Maribora ob 00.00 uri (ob polnoči). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Vožnja z vmesnimi postanki preko Fernetičev po Italiji. Potovanje mimo Benetk, Padove, Vicenze in Milana proti Švici. Jutranji prihod v mestece MELIDE v bližini Lugana, kjer sledi obisk SWISSMINIATUR. Na več kot 14.000 kv. metrih so prkazane  kopije številnih znamenitosti izdelanih v merilu 1:25. Na ogled so makete ladij, znanih gorskih železnic. Najbolj ponosni pa so na model železnic s kar 3.560 m tirov, po katerem kroži kar 18 miniaturnih vlakov. Sledi vožnja v ČOKOLADNICO ALPROSE, ki je največja švicarska proizvajalka čokolade. Po ogledu nadaljevanje poti v LUGANO, ki leži ob istoimenskem jezeru nad katerim se dvigajo hribi. Postanek bo namenjen sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta in trgih, ki jih krasijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu povratek v smeri Milana, Bergama in Brescie. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do GARDSKEGA  JEZERA. Postanek na polotoku SIRMIONE. Sprehod po mestecu in do gradu Scalighieri in naprej do rimskih term Catullo. Možnost vožnje z ladjico (doplačilo). Sledil bo obisk mesta Romea in Julije VERONE. Ogled starega mestnega jedra ob okljuku reke Adiže: arena, trg Piazza Bra, Piazza del Erbe, Julijin balkon, Dantejev spomenik, grad .... Popoldanski povratek proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 159 EUR pri najmanj 40 potnikih              179 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion v hotelu*** v 1/2 TWC sobah, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, vstopne takse, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključena:  vstopnica za park Swissminiatur.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 Program je pripravljen po pogojih veljavnih v januarju 2018. Organizator aranžmaja je SAJKO TURIZEM d.o.o.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.