Bernina Express – zimska pravljica - 28.02. -ZAGOT, 04.12.2020 - možen vstop Vrtojba

Cena od: 259,00 EUR

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov. Izjemno lepa je tudi v zimskem času, ko je prekriva debela snežno bela odeja. V sončnem vremenu pokrajina postane pravljična, gore se lesketajo v odsevu sončnih žarkov in pogledi z ene najvišje ležečih železniških prog so lahko prav veličastni.

Predvideni program

1. dan: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, v dolino Valtellino, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina express, ki je uvrščena na unescov seznam. Celotna trasa proge je edinstvena; povezuje mesta TiranoSt. MoritzDavos in Chur. Vožnja traja približno 4 ure in vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenemu turističnemu središču. Sprehodili se bomo po mestu in imeli nekaj prostega časa. V zimskem času, ko zaledeni tudi jezero, je obisk mondenega središča St. Moritz, ki slovi kot rojstni kraj zimskega turizma, posebno doživetje. V popoldanskem času se bomo z vlakom ponovno peljali preko številne mostove in tunele ter prelaz Bernina nazaj v Tirano.  Dolina Valtellina je med drugim poznana tudi po odličnih vinih in številnih kulinaričnih dobrotah, med njimi je najbolj znana Bresaola. Vožnja do bližnje vinske kleti, kjer bomo imeli degustacijo vin in Bresaole. Povratek v hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo vozili po dolini Valtellini do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Postanek za obisk tovarniške trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali do Coma in se sprehodili skozi slikovito objezersko mesto. Katedrala je ena najbolj očarljivih primerkov gotske in renesančne gradnje v Lombardiji. Zaceli so jo graditi že v letu 1396, z delom pa nadaljevali nekaj stoletij. Po ogledu se bomo začeli vračati mimo Milana in Benetk proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena po osebi od:

269,00 EUR pri udeležbi najmanj 40 oseb

294,00 EUR pri udeležbi najmanj 30 oseb

 POPUST ZA VSTOP V VRTOJBI - PETROL SERVIS: - 10,00 €/ OSEBA

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • dva polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljni sobi na območju Sondria,
 • vožnjo z vlakom Bernina Express na relaciji Tirano – St. Moritz,
 • vožnjo z regionalnim vlakom na relaciji St. Moritz – Tirano,
 • degustacija 5 vrst vina in Bresaole,
 • obisk prodajno – razstavnega salona čokoladnice Alprose,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

Obvezno doplačilo vodniku na poti

 • turistična taksa, 3,00 €.

Možno doplačilo vodniku na poti

 • ogled slavnih risbarij v Val Camonica: približno 6,00 €.
Možni popusti:
 • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5,00 %

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.