BISERI MORAVSKE- 2 dni: 27. april 2018

Cena od: 129,00 EUR

BISERI MORAVSKE

ODHOD: 27. april 2018 | 2 dni | avtobus | šifra: BM1190

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob polnoči. Pobiranje potnikov v smeri Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Potovanje preko Avstrije, mimo Dunaja proti češki meji. Jutranji prihod na Moravsko. Vožnja mimo Brna do OLOMOUCA, ki je prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov. Ogled najpomembnejših: romanska Premyslova palača, filharmonija, terezijanska zbornica, katedrala sv. Venčeslava, baročni vodnjaki … Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Vožnja v zgodovinski KROMERIŽ (Unesco) in ogled središča mesta z baročno rezidenco. Obnovljeno mestno jedro se ponaša s hišami, ki segajo v čas renesanse in gotike. Še obisk znamenitega cvetličnega vrta, urejenega v italijanskem stilu. Nazadnje še do bližnjega kraja SLAVKOV U BRNO ali Austerlitz (nem.). Ogled spomenika na bojnem polju iz znamenite Napoleonove bitke ali zgodovinsko bolj znane kot bitke treh cesarjev pri Austerlitzu. Namestitev v Brnu ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku ogled znamenitosti glavnega mesta Moravske – BRNA: zelenjavna tržnica s Parnasovskim vodnjakom, kapucinska cerkvena grobnica, Trg svobode … Sprehod skozi zgodovinsko jedro z osrednjim trgom in neogotsko katedralo sv. Petra in Pavla, do stare in nove mestne hiše … Možnost vzpona na grad Špilberg, ki dominira na vzpetini nad starim jedrom in velja za zaščitni znak mesta … Obisk vile Tugendhat, ki je ikona moderne arhitekture. Ogled zunanjosti in vrtov. Slovo od Brna. Vožnja v LEDNICE. Ogled gradu Liechtenstein (Unesco), ki očara z izjemno bogato opremljeno notranjostjo ter izjemnimi rezbarijami. Zanimiv je tudi krajinski park ob dvorcu. V parku se nahaja zelena hiša, »minaret«, jahalna dvorana … Bližnje VALTICE so z Lednicami povezane z več km dolgo “lipovo avenijo” in skupaj tvorita zaokroženo celoto kulturne krajine. V središču Valtic se nahaja izjemna baročna rezidenca knezov Liechtenstein. Tu je še mogočna župnijska cerkev, Dianin tempelj, Belvedere ... Po ogledih vrnitev v Slovenijo preko Avstrije. Prihod domov v večernih urah.


CENA: 129 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             145 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za vrtove v Kromerižu, vrtove Ville Tugendhat in grad Liechtenstein v Lednicah.

MNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 15 EUR, za muzej v Brnu = cca 150 CZK in še številne možnosti.   

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.