Po poteh antičnih Grkov: 24.3.2018

Cena od: 559,00 EUR

Po poteh antičnih Grkov

Datumi odhodov: 29.9., 27.10., 24.3.

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Za zaključene skupine odhodi po želji!


Številka produkta: 16504
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE–ATENE–DELFI / večerja
Zbirališče potnikov na letališču pri Benetkah, predvidoma v jutranjih urah ali v Ljubljani na Miklošičevi ulici in vožnja na letališče (doplačilo). Odhod letala v Atene predvidoma ob 08.00. Po prihodu na atensko letališče, sledi vožnja do Akropole in ogled največje mestne znamenitosti: Propileje, Partenon, Erechteion in arheološkega muzeja na Akropoli. Nadaljevanje vožnje proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnassos, kjer se v skalnate stene vklesana nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. V večernih urah nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: DELFI–KORINTSKI ZALIV–PATRAS–LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled arheološkega prostora in muzeja ter vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največjih arhitekturnih dosežkov 21. st. Nadaljevanje poti do Patrasa, največjega mesta na Peloponezu, znanega po cerkvici sv. Andreja. Vožnja v Loutraki, simpatično letoviško središče, nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan: LOUTRAKI–MIKENE–EPIDAVROS–NAUPLIO–LOUTRAKI / zajtrk, večerja
Zajtrk. Vožnja v Mikene. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, Akropole ... Nadaljevanje vožnje do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija, ki je dobrih osemsto let privlačilo romarje kot magnet. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavrosa naredile izredno priljubljeno središče. Danes številne obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Vožnja do mesteca Nauplio, enega najlepših mest na Peloponezu, nad katero dominira trdnjava Palamidi in Akronauplia. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: LOUTRAKI–KORINTSKI ZALIV–ATENE–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk. Vožnja do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. št. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Ogled prestolnice Grčije z avtobusom. Vožnja v Atene in ogled Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma, kraljeva palača … Sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, zgrajene ob prelomu stoletja. Danes je skoraj vsaka hišica spremenjena v prodajalno, obrtno delavnico ali lokalček, zato je sprehod po Plaki prav gotovo posebno doživetje. Popoldne prevoz na letališče pri Atenah in odhod letala v Benetke, kjer boste pristali v večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

Cena po osebi od: 559€

V ceno je vključeno
 • letalski prevoz Benetk–Atene–Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi
 • 3 polpenzioni v hotelu 3*
 • vodenje in organizacija programa
 • DDV
Popusti
 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 75,00 EUR/osebo
 •  

 • prevoz na letališče in nazaj 50,00 EUR/osebo
 •  

Na kraju samem: (vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 60 EUR
Opomba
 • pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.