KLASIČNA GRČIJA - 7 DNI: 27.10.2018

Cena od: 999,00 EUR

Klasična Grčija

 • Odhodi, cena, pogoji in doplačila

 • Odhodi min. 45 oseb min. 35 oseb min. 25 oseb
           
  27.10.2018 999.- € 1.049.- € 1.099.- €  
  • Cena vključuje

   letalski prevoz, letališke in varnostne takse, prevoz s sodobnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3***, obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja), organizacijo potovanja, kompetentno vodstvo slovenskega in lokalnih vodnikov, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

 • 1. dan: Atene

  (V) | 130 km

  Zbor potnikov in prevoz na eno bližnjih letališč** ter polet proti Atenam. Po pristanku vožnja proti rtu SOUNION, ki leži na skrajnem južnem delu atiškega polotoka. Med potjo bomo videli Lavrion na otoku Makronisi. Pri Pozejdonovem templju, kjer lahko uživamo v prekrasnih sončnih zahodih, je po mitološki pripovedi kralj Egej čakal svojega sina Tezeja. V enega od stebrov svetišča je svoje ime vrezal angleški pesnik Byron, ki je tu napisal pesem Grški otoki.Vožnja do grške prestolnice ATENE. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 • 2. dan: Atene

  (Z-V) | 20 km

  Po zajtrku obisk Dionizovega gledališča, Akropole s Partenonom in Erehtejonom ter akropolskega muzeja. Na kraju, kjer je bila nekoč mikenska palača, je zrasel veličasten kompleks svetišč z osrednjim Ateninim templjem. Vožnja mimo Tezejevih vrat in Zevsovega templja, stadiona in prenovljene Schliemannove palače, ki jo je poslikal slovenski slikar Jurij Šubic. Obisk Nacionalnega muzeja z izjemnimi zbirkami: Schliemannova izkopavanja v Mikenah, razstava o otoku Tera, nagrobniki in kipi klasičnega obdobja... Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 • 3. dan: Argolida

  (Z-V) | 200 km

  Zjutraj se bomo peljali do Korintske ožine in preko prekopa ter obiskali slavno antično mesto KORINT. Vožnja do EPIDAVRA, najbolje ohranjenega antičnega gledališča, in obisk muzeja. Naslednji postanek bo v starodavnih MIKENAH, kjer si bomo ogledali Levja vrata in Atrejevo grobnico. Mimo Tirinta, nesojene kraljevske palače junaka Herakleja, bomo prispeli do Argosa, enega najstarejših mest na Peloponezu, s trdnjavo, katere gradnja sega v antični čas. Namestitev v hotelu v Navplionu ali okolici. Večerja in nočitev.

 • 4. dan: Navplion - Mistra

  (Z-V) | 300 km

  Zjutraj se bomo ustavili v prvi grški prestolnici NAVPLION, ki se ponaša z mogočnim obzidjem in slikovitimi starimi zgradbami. Nato bomo pot nadaljevali proti osrčju Peloponeza. Prelep razgled na Lakonijo se nam bo odprl ob ogledu MISTRE, opuščenega bizantinskega mesta, ki je cvetelo v času, ko je cesarstvo že propadalo. Številne cerkve, ruševine hiš in javnih prostorov nam pričarajo podobo srednjeveškega mesta. Nadaljevanje poti mimo Šparte na zahodno stran Peloponeza proti Olimpiji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 • 5. dan: Vase - Olimpija

  (Z-V) | 140 km

  Po zajtrku vožnja do VAS, kjer izgubljen v arkadijskih hribih na nadmorski višini več kot 1000 m stoji Apolonov tempelj, najbolje ohranjeno klasično svetišče na tleh Grčije. Vrnitev v OLIMPIJO, kjer bomo obiskali Arheološki muzej, v katerem hranijo metope iz Zevsovega templja, Praksitelovega Hermesa in Pajonijevo Nike. Sledi ogled Svetega gaja, ki je danes urejen v sodoben arheološki park: tu stojijo Herin tempelj, Filipejon, Zevsov tempelj, Fidijeva delavnica, gimnazija in stadion. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 • 6. dan: Navpakt - Delfi

  (Z-V) | 240 km

  Po zajtrku vožnja čez Ahajo mimo Patrasa in čez novi most do NAVPAKTA, prizorišča slavne bitke pri Lepantu. Postanek v očarljivem starem pristanišču. Prihod v DELFE in po odmoru za kosilo obisk zgornjega kompleksa (zakladnice grških polisov, Apolonovega templja, gledališča, stadiona) in izjemnega muzeja z odličnimi primeri grškega kiparstva. Delfi so bili najpomembnejše preročišče grškega sveta, ki je delovalo tudi na osnovi podatkov, ki so jih svečeniki skrbno zbirali. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 • 7. dan: Osios Loukas - Hajroneja

  (Z) | 230 km

  Po zajtrku bomo v pokrajini Bojotiji obiskali sloviti samostan OSIOS LOUKAS s sijajnimi mozaiki iz 11. stoletja, ki so uvrščeni na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Bizantinski mojstri so v tukajšnji cerkvi ustvarili množico podob iz Svetega pisma, ki zaradi kvalitete in ohranjenosti veljajo za enega izmed vrhuncev bizantinske umetnosti. Krajši postanek pri slovitem kipu leva v HAJRONEJI in nadaljevanje poti do Aten in letališča. Polet proti našim krajem. Po pristanku na enem bližnjih letališč, bo organiziran prevoz v Slovenijo.

 • Odhodno letališče

   

  **Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sva vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.