KLASIČNA GRČIJA Z METEORO - 6 DNI: 28. april 2020 - ZAGOTOVLJENO

Cena od: 550,00 EUR

KLASIČNA GRČIJA Z METEORO

ODHOD: 28. april 2020 | 6 dni | avtobus, ladja

1. dan: Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane do Fernetičev. Prestop v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk proti jugu. Krajši sprostitveni postanek v letoviškem RIMINIJU. Popoldanski prihod v pristanišče ANCONA, vkrcanje na ladjo in plovba proti Grčiji. Nočitev na ladji v kabinah 1/4.

2. dan: Jutranji pristanek v grški IGOUMENITSI. Izkrcanje in avtobusna vožnja preko hribov mimo Ioanine in Metsovega. Zgodaj popoldne prihod do METEORE, vzpon med znamenite črne skale in ogled enega izmed »na nebu visečih samostanov«. Nastanitev v hotelu v bližnji  KALAMBAKI, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja mimo Trikale in Karditse. Postanek pri TERMOPILAH – prizorišču znamenite bitke s Perzijci. Prihod v DELFE in ogled ruševin starega preročišča z lokalnim vodnikom. Nadaljevanje pod Parnasom proti grški prestolnici. Večerni prihod v ATENE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk, dopoldanski ogled znamenitosti mesta: Akropola (z lokalnim vodnikom), Dionizijev teater, Olimpijski stadion, olimpijska vas 2004... Popoldanski sprehod v živahni predel MONASTIRAKI. Prosto za individualne oglede oz. nakupe. Možnost večerje v lokalu v Plaki z glasbo – sirtakijem. Nočitev.

5. dan: Po zajtrku vožnja na PELOPONEZ. Postanek ob KORINTSKEM KANALU, nato pri EPIDAURUSU, ogled znamenitega antičnega gledališča. Opoldanski obisk letoviškega mesteca NAUPLION, nato starodavnih MIKEN z ruševinami mesta kralja Agamemnona. Nadaljevanje ob Korintskem zalivu v pristanišče PATRAS. Vkrcanje na luksuzni trajekt, nastanitev v kabine 1/4 in plovba proti Jadranu. Nočna plovba.

6. dan: Nadaljevanje plovbe in zgodaj popoldne pristanek v ANCONI. Avtobusna vožnja na relaciji Rimini–Benetke–Trst. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.


CENA:  550 EUR
pri najmanj 40 potnikih

             595 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev na trajektu (Ancona–Igoumenitsa in Patras–Ancona) v notranjih kabinah 1/4 TWC, 3 x nočitev z zajtrkom v sobi 1/2 TWC v hotelih*** (1 x v Kalambaki, 2 x v Atenah), 2 x večerja kot v programu, lokalnega vodnika na Akropoli v Atenah in v Delfih, pristaniške takse, prevoz s turističnim avtobusom, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za samostan v Meteori, za arheološka najdišča Delfe, za akropolo v Atenah, za arheološka najdišča Mikene in Epidavros.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v htl. = 75 EUR,
- za notranjo kabino 1/3 TWC na ladji v obe smeri = 45 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/2 TWC na ladji v obe smeri = 75 EUR/osebo,
- ogled sirtakija z večerjo = cca. 35 EUR,
- za sobo 1/1 v hotelih = 75 EUR.

OPOMBA: Na ladji prehrana ni vključena. Možnost obrokov v samopostrežni restavraciji oz. v restavraciji á la carte.

Vozni red ladijske družbe še ni bil potrjen, zato se lahko odhod zamakne za 1 dan, oz. se potovanje lahko izvede tudi v obratnem vrstnem redu.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.