BOLGARIJA -7 dni: 12. maj 2018

Cena od: 935,00 EUR

BOLGARIJA

ODHOD: 12. maj 2018 | 7 dni | letalo |

1. dan: Zgodnji jutranji avtobusni transfer iz Ljubljane. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru ter transfer na letališče na Dunaju. Ob 10.15 direkten polet s pristankom v SOFIJI ob 12.45 po lokalnem času. Sledi avtobusni prevoz v bolgarsko prestolnico in ogled mesta: cerkev sv. Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Sofije, parlament, Batenbergov trg, spomenik osvoboditeljem. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja v muzejsko naselje KOPRIVŠČICA. Nekoč srce revolucije proti Turkom, danes očarljiv kraj s tlakovanimi ulicami, kamnitimi mostovi, z obnovljenimi cerkvami, muzeji in s hišami z rdečimi strehami. Nadaljevanje poti v »Dolino vrtnic« in v KAZANLUKU ogled muzeja vrtnic. Naslednji postanek v mestu TRYAVNA, s tipično arhitekturo z lesenimi rezbarijami v središču mesta. Vožnja v VELIKO TARNOVO. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk, nato sledi ogled »mesta carjev«, enega najstarejših mest v Bolgariji. Osrednji del predstavlja grič Carevec z ruševinami carske palače in obzidjem. Popoldan ogled bližnje slikovite vasice ARBANASI z značilno arhitekturo. Nadaljevanje poti preko mesta Shumen do obale Črnega morja. Vožnja mimo Varne in znane plaže ZLATNI PJASCI do kraja BALCHIK. Ogled dvorca, zgrajenega za romunsko kraljico Marijo. Nastanitev na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled tretjega največjega bolgarskega mesta VARNE. Postanek pri pravoslavni katedrali, eni najbolj prepoznavnih podob mesta, in sprehod skozi mestno središče z ogledom ruševin rimskih term. Nadaljevanje poti na SONČNO OBALO in postanek v mestecu NESSEBAR, ki ga krasijo številne cerkvice iz različnih obdobij, danes spremenjene v muzeje, in ozke tlakovane ulice med starimi lesenimi hišami. Nastanitev v hotelu ob morju, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk in prosto dopoldne ob obali. Nato vožnja v notranjost države do drugega največjega bolgarskega mesta PLOVDIV. Nastanitev v hotelu. Tradicionalna večerja s folkloro v lokalni restavraciji. Nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku ogled slikovitega mesta ob reki Marici: rimsko gledališče in stadion, etnografski muzej, cerkev sv. Konstantina & sv. Elene ... Popoldanski obisk ene izmed vinskih kleti v okolici Plovdiva. Ogled in degustacija. Nadaljevanje vožnje v pogorje Pirin in prihod v BANSKO, smučarsko središče in izhodišče za pohodnike. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja v pogorje Rila. Ogled znanega srednjeveškega samostana RILA, ki je pod zaščito Unesca. Ogled samostanskega kompleksa in cerkve. Sledi vožnja nazaj proti glavnemu mestu. Na poti še ogled cerkve v BOJANI. Transfer na letališče v Sofiji in ob 20.50 direkten večerni polet s pristankom na Dunaju ob 21.25. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

CENA: 935 EUR pri najmanj 30 potnikih 

             995 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: polet Dunaj–Sofija–Dunaj, 6 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC (od tega 1 x večerja v lokalni restavraciji s folkloro), pri vseh večerjah vključeno 1/2 l vina/osebo ali brezalkoholna pijača, vse oglede po programu vključno z obiskom vinske kleti z degustacijo, najem turističnega avtobusa v Bolgariji, avtobusni transfer iz Slovenije do letališča Dunaj in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu. 

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 120 EUR.

Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.