MOSKVA – SUPER UGODNO, 4 dni: 25.1., 8. in 22.2., 8.3.2018

Cena od: 529,00 EUR

MOSKVA – SUPER UGODNO, 4 DNI

Odhodi: 30. november, 14. in 21. december 2017, 25. januar, 8. in 22. februar, 8. marec 2018

 

·        čudovita ruska prestolnica

·        direktni leti iz Ljubljane, dobre časovnice

·        številni dodatni izleti

·        možnost ogleda »Zvezdnega mesta«, kjer prebivajo ruski astronavti

·        posebna ugodnost za zgodnje prijave do 31.10.: 30 € po osebi

 

1. DAN SLOVENIJA – MOSKVA nočitev

V zgodnjih jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana. V dopoldanskih urah pristanek na letališču Sheremetyevo, nato pa se bomo podali na avtobusni ogled ruske prestolnice. Popeljali se bomo mimo Bolšoj teatra, stadiona Lužniki, univerze Lomonosov in dalje ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Sprehod po znamenitem trgu, ki ga obdajajo imenitne stavbe iz preteklih stoletij: pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi, blagovnica Gum, Leninov mavzolej s pokopališčem slavnih Rusov ... Nato bomo imeli nekaj prostega časa na znani peš ulici Arbat v starem mestnem jedru, ki je znana po mnogih trgovinicah in umetniki. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo podali na vožnjo z znamenito moskovsko podzemno železnico, ki velja za najbolj razkošno na svetu.

2. DAN MOSKVA zajtrk, nočitev

Nadaljevali bomo z raziskovanjem mesta in obiskom znamenitosti (javni prevozi, vse vstopnine ob doplačilu). Začeli bomo z obiskom Kremlja in se podali tudi za njegovo obzidje ter obiskali zakladnico, ki hrani velikansko zbirko dragih kamnov. Tu bomo videli pa tudi prestol zloglasnega carja Ivana Groznega. Popoldne lahko obiščemo Tretjakovsko galerijo, ki hrani eno največjih zbirk ruske umetnosti. Namesto tega lahko obiščemo tudi muzej Borodinske bitke, ki je posvečen eni najbolj krvavih bitk med Napoleonovim vdorom v Rusijo. Zvečer predlagamo obisk predstave znamenitega Bolšoj teatra (potrebna predhodna najava, potrditev odvisna od razpoložljivosti, zato svetujemo čim bolj zgodnjo prijavo!).

3. DAN MOSKVA zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje Moskve. Ob doplačilu se lahko podamo na izlet v Zvezdno mesto (»Star City), kompleks v okolici Moskve, kjer so od 60. let prejšnjega stoletja bivali in se urili ruski kozmonavti. Spoznali bomo zgodovino ruskega vesoljskega programa, videli ogromno centrifugo za simuliranje sile G, pa hidro laboratorij za simulacijo breztežnosti, stopili pa bomo lahko tudi v modele vesoljskih plovil Sojuz in postaje Mir. Zvečer možnost obiska moskovskega cirkusa.

4. DAN MOSKVA – SLOVENIJA zajtrk

Dopoldne predlagamo obisk ogromnega zabaviščnega in kongresnega središča VDNKh. V njem se nahajajo številni paviljoni in parki. Tu so številne možnosti za obisk: obiščete lahko ogromni moskovski akvarij Moskvarium z več kot 8000 primerki živali z vsega sveta ali Muzej kozmonavtike, posvečen raziskovanju vesolja. Pozimi se tu nahaja tui največje drsališče v Evropi, povzpnete pa se lahko tudi na televizijski stolp Ostankino, ki je s svojimi 540 m višine najvišja prosto stoječa zgradba v Evropi. Zvečer prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji.

PREDVIDENE URE LETOV:

LJUBLJANA-MOSKVA, 05.30-10.30

MOSKVA-LJUBLJANA, 22.45-00.05

CENA (na osebo): min. 25 oseb 529 €, min. 15 oseb 569 €

* Posebna ugodnost za zgodnje prijave do 31.10.: 30 € po osebi

CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz letališče-hotel-letališče z ogledom mesta, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, vse zunanje oglede po programu, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 €, 3 večerje 75 €, ruski vizum (vizum in stroški posredovanja) 85 €, voden obisk Kremlja z zakladnico 45 €, izlet v Zvezdno mesto 65 €,  gledališče Bolšoj (od 50 €, odvisno od sedežev/predstave).

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine: Tretjakovska galerija 20 €, muzej Borodinske bitke 20 €, Moskvarium 12 €, Muzej kozmonavtike 5 €, televizijski stolp Ostankino 15 €

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču 10%, otroci 2-12 let na osnovnem ležišču 5%.

POMEMBNO: vse izlete (razen vstopnin) je zaradi zagotovitve prostih mest potrebno najaviti PRED odhodom, najbolje že ob prijavi. Zaporedje ogledov po dnevih se lahko še spremeni. Karte za Bolšoj so na voljo ob predhodnem povpraševanju – potrebna je potrditev, cena pa je odvisna od predstave.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.