MAROKO - 8 DNI: 29. april 2018

Cena od: 860,00 EUR

MAROKO

ODHOD: 29. april 2018| 8 dni | letalo |

1. dan: Odhod avtobusa zgodaj zjutraj iz Maribora in pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Transfer na letališče Benetke. Ob 11.50 direktni polet letala v Casablanco, pristanek ob 14.15 po lokalnem času. Takojšen popoldanski ogled CASABLANCE: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja, trg Mohameda V. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Odhod preko Settata v MARRAKESH, eno najlepših maroških mest. Ogledi znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

3. dan: Zajtrk. Dopoldansko nadaljevanje ogledov, nato odhod iz Marrakesha proti Visokemu Atlasu in čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

4. dan: Zajtrk, nato vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v hotelu v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Nadaljevanje poti preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek. Pot bo vodila čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE, nato pa proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

6. dan: Po zajtrku sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, Avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

7. dan: Zajtrk in vožnja v bližnje mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Nadaljevanje v glavno mesto RABAT in ogled Kraljeve palače, mavzoleja Mohameda V., Hasanov stolp. Vožnja nazaj proti Casablanci. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Zgodnji jutranji transfer na letališče in direktni polet z Air Arabio ob 07.00 iz Casablance v Benetke s pristankom ob 11.05. Še organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora. 

CENA: 860 EUR pri najmanj 35 potnikih              920 EUR pri najmanj 25 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
7 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih****, lokalnega vodnika, prevoz s turističnim avtobusom v Maroku, povratni polet iz Benetk v Casablanco z nizkocenovno letalsko družbo (vključene vse letališče takse, 1 kos velike prtljage in 1 kos ročne prtljage), avtobusni prevoz iz Maribora do letališča v Benetkah in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNI DOPLAČILI: za sobo 1/1 = 130 EUR, za pričakovane napitnine = cca. 40 EUR na poti.

OPOMBA: Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista. Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo. Zadnji dan zaradi zgodnjega poleta ni zajtrka.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.