Izrael, sijaj svete dežele: 17.2.2018, 28.4.-zag

Cena od: 1.389,00 EUR

Izrael, sijaj svete dežele

1. DAN
LJUBLJANA/ZAGREB - TEL AVIV - BETLEHEM

Zbirališče potnikov na JP Ljubljana oz. prevoz Zagreb. Letalski prevoz v Tel Aviv, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah. Po pristanku pozno ponoči vožnja v Betlehem, kjer se bomo nastanili v hotelu. Počitek oziroma krajša nočitev v hotelu.

2. DAN
BETLEHEM - MRTVO MORJE - ELIAT

Zajtrk in nato vožnja proti Mrtvemo morju, edinstvenem naravnem čudežu, ki leži v najnižji depresiji na svetu. Zaradi izjemne slanosti v njem razen nekaj bakterij ni življenja. Del popoldneva prosto za nepozabno doživetje - mrtvomorsko razvajanje: sončenje, lebdenje, mazanje z zdravilnim blatom.... V popoldanskih urah prihod v največje izraelsko počitniško letovišče - Eliat. Nastanili se bomo v hotelu ob Rdečem morje, si privoščili dobro večerjo in se odpravili na večerni sprehod po razsvetljenem mestecu.
 

3. DAN
ELIAT - POČITNICE

Dan boste namenili počitnikovanju. Možnost izleta z ladjico na koralni greben, jeep safarija z obiskom Timna parka ali obisk Marina Parka, kjer boste lahko občudovali fauno Rdečega moreja. Po želji pa zgolj počitnikovanje...
 

4. DAN
EILAT - MASADA - KUMRAN - BETLEHEM

Po zajtrku vožnja v Masado, hebrejsko utrdbo, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor kot rimsko maščevanje. Proti doplačilu se boste z vzpenjačo povzpeli na vrh hriba, od koder je izjemen razgled na okoliško pokrajino. Naslednji postanek bo v Kumranu, kjer so v jamah odkrili znamenite Mrtvomorske rokopise. Nastanitev v hotelu v Betlehemu.

5. DAN
CELODNEVNI OGLED JERUZALEMA

Celodnevni ogled Jeruzalema, mesta, ki je močno povezan z zgodovino Judov, kristjanov in muslimanov. Mesto, razdeljeno na različne verske četrti, je del svetovne kulturne dediščine. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in sicer Oljsko goro z judovskim pokopališčem, park Getsemani, kjer je Juda Iškarijot izdal Jezusa, križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba; nato se boste podali do Zidu žalovanja, ki je edini ostanek Salamonovega svetišča ter naprej po judovski četrti, mimo Cardo maximusa, skozi armensko in krščansko četrt vse do pisane muslimanske tržnice. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

6. DAN
BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZARET

Vožnja v zeleno mestece Haifa, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Ogled mesta s prelepim parkom Bahai. Nadaljevanje poti do Cezareje, edinega izraelskega mesta, ki ga upravlja privatna družba. To slavno rimsko mesto je v 1. st. pr. n. št. zgradil Herod Veliki in ga posvetil cesarju Avgustu. Veličino Rima še danes obujajo dobro ohranjeni gledališči, akvadukt in staro pristanišče. Zaključili bomo v Nazaretu, kjer bo ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN
KAFERNAUM - TABGHA - GORA BLAGROV - NAZARET

Vožnja do svetopisemskih krajev ob Galilejskem, Genezareškem in Tiberijskem jezeru. Najprej do Kafernauma, ki ga imenujejo tudi Jezusovo mesto. Obisali boste Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4.st. Nadaljevali boste s Tabgho, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, na kar še vedno spominja cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Oglede ob Galilejskem jezeru boste nadaljevali na Gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. stoletja. Sprehodili se boste po starem delu mesta in tržnici. Vrnitev v hotel in nočitev.

8. DAN
NAZARET - TEL AVIV - SLOVENIJA

Vožnja v Tel Aviv, drugo največje mesto države, ki se razprostira na 52 km² površine in šteje 405.000 prebivalcev. Ogled starodavne Jaffe, kjer se je na puščavskem predelu leta 1909 začelo razvijati mesto. Zaradi ugodnih klimatskih razmer se je mesto začelo razvijati v sodobno turistično destinacijo. Prevoz na letališče. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč v Ljubljano, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA PO OSEBI OD:1.389,00€
 

CENA VKLJUČUJE

Letalski prevoz iz Ljubljane ali Zagreba v Tel Aviv in obratno, letališke in varnostne pristojbine, 6 polpenzionov in ena nočitev z zajtrkom, nastanitev v hotelih 3/4*, avtobusni prevoz po programu, lokalno in slovensko vodenje, oglede in vstopnine po programu, organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI

DOPLAČILA: ob prijavi: enoposteljna soba 290 €, novoletnih odhod 100 € in vodniku na poti: osnovne napitnine (tudi otroci) 55 €.

DOPLAČILO: za manjšo skupino (manj kot 30 potnikov) 80 €

DOPLAČILA PO ŽELJI na poti: vzpenjača v Masadi 18 €, izleti v Eliatu (jeep safari, obisk podvodenga parka Marina park, izlet z ladjico).

POPUST: 5 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

POMEMBNO

OPOMBA: V primeru leta iz sosednjih letališč bo organiziran avtobusni prevoz do letališča in nazaj.

PREDVIDENE ČASOVNICE ZA ODHOD 25.10.2017:
TK1054   WE 25OCT  ZAG-IST     09:30 12:30
TK 788   WE 25OCT  IST-TLV      18:05 20:05
TK 791   TH 02NOV  TLV-IST       01:00 04:10
TK1053  TH 02NOV  IST-ZAG      08:05 08:15
Povratni transfer  iz Celja in Ljubljane do  letališče  Zagreb je vključen v ceno potovanja

PREDVIDENE ČASOVNICE ZA ODHOD 25.12.2017:
LJU -IST 09:10 12:25 
IST- TLV 13:25 15:35 
TLV -IST 01:00 04:10 (noč iz 8/9. dan)   
IST- LJU 08:15 08:45

PREDVIDENE ČASOVNICE ZA ODHOD 28.04.2018:
LJU-IST 09.10 - 12:25
IST-TLV 13.25 - 15:35 
TLV-IST 00.55 - 03:05 (noč iz 8/9. dan) 
IST-LJU 06.55 - 08:15

 
 
 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.