IZRAEL - 8 dni: 27. april 2018

Cena od: 1.260,00 EUR

IZRAEL

ODHOD: 27. april 2018 | 8 dni | letalo | šifra: IZ1015

1. dan: Avtobusni prevoz potnikov iz Ljubljane, Celja, Slovenske Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Direkten polet proti Izraelu ob 10.15 in pristanek v TEL AVIVU ob 14.45. Krajši panoramski ogled glavnega mesta ter nato vožnja ob obali do Netanye. Namestitev, večerja in nočitev. 

2. dan: Po zajtrku vožnja do CEZAREJE, mesta, ki je cvetelo v antiki in v obdobju križarjev. Ogled ostankov rimskega gledališča in akvedukt. Vožnja do pristaniškega mesta HAIFA in sprehod skozi čudovite Bahajske vrtove. Popoldne prihod v ACRO, pomembno mesto križarjev, obisk starega dela mesta in pristanišča. Prihod v NAZARET, mesto, v katerem je svoje otroštvo preživel Jezus. Nastanitev v hotelu v okolici Galilejskega jezera, večerja in nočitev.


3.  dan: Zajtrk. Plovba s čolni po Galilejskem jezeru do HAFERNAUMA, t.i. Jezusovega mesta, in ogled ostankov bogate preteklosti. Postanek v TABGHI, znani po Kristusovem čudežu pomnožitve kruha in rib. Kosilo in nadaljevanje ogledov na gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. st. Popoldan še vožnja do Golanske planote z zanimivo pokrajino in nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 


4. dan: Po zajtrku vožnja v BET SHEAN, ki velja za eno najbolje ohranjenih arheoloških mest v Izraelu. Ogled odlično ohranjenega rimskega gledališča. Nadaljevanje poti ob reki Jordan mimo JERICHA, enega najstarejših mest na svetu, do BETLEHEMA in obisk cerkve Kristusovega rojstva z votlino. Večerja in nočitev.


5. dan: Zajtrk. Vožnja v JERUZALEM in celodnevni ogled mesta. Najprej vzpon na OLJSKO GORO z lepim razgledom na mesto, vrt Getsemani, cerkev Sv. Ane, Via Dolorosa – mimo 14 postaj križevega pota do Cerkve Božjega groba (krščanski sveti kraj), postanek ob Zidu objokovanja (judovski sveti kraj) in pri Svetišču na skali (muslimanski sveti kraj). Sprehod po ulici Cardo – glavni ulici Jeruzalema izpred 2000 let. Večerja in nočitev v Jeruzalemu.

6. dan:
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v  Jeruzalemu. Najprej spomenik Vad Yashem, posvečen 6 milijonom Judov, žrtvam holokavsta, nato na goro SION, prizorišče “zadnje večerje” in grob kralja Davida. Večerja in nočitev v Jeruzalemu.


7. dan: Po zajtrku prost dan v Jeruzalemu ali proti doplačilu odhod na celodnevni izlet na MRTVO MORJE, katerega gladina leži več kot 400 m pod morsko gladino (obisk KUMRANA, kjer so v eni od votlin našli slavne 2000 let stare mrtvomorske zvitke. Vožnja ob obali  Mrtvega morja in možnost kopanja v najbolj slanem morju na svetu. Po želji še vzpon z gondolo do MASADE za ogled arheološke utrdbe z ostanki palače kralja Herodota in namakalnega sistema). Vrnitev v hotel v Jeruzalem. Večerja in nočitev.8. dan: Zgodnji transfer na letališče Ben Gurion polet ob 06.15 proti Dunaju. Pristanek ob 9.00. Še transfer do Maribora, Celja in Ljubljane.

 

CENA: 1.260 EUR pri najmanj 30 potnikih 

            1.350 EUR pri najmanj 25 potnikih

            1.440 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 7 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse avtobusne prevoze po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom, vse vstopnine po programu, polet Dunaj–Tel Aviv–Dunaj, vse letališke takse, avtobusni transfer iz Slovenije do Dunaja in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vs
e vstopnine po programu.

MOŽN
A DOPLAČILA: za sobo 1/1 TWC = 340 EUR, za izlet na Mrtvo morje 7. dne = 80 EUR/osebo, za Masado (na licu mesta)= cca. 25 EUR/osebo, pričakovane napitnine = cca 50 EUR/osebo.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.