Zahod ZDA - enkratni nacionalni parki in vrvež velemest: 24.4.2018-ZAG

Cena od: 2.490,00 EUR
Zahod ZDA - enkratni nacionalni parki in vrvež velemest
 

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - SAN FRANCISCO

Z enega izmed bližnjih evropskih letališč (doplačilo za prevoz), bomo z vmesnim postankom predvidoma poleteli proti San Franciscu. Po pristanku sledi prevoz do hotela s panoramski ogledom nekaterih mestnih znamenitosti; nastanitev v hotelu in počitek. Po želji vožnja z znamenito kabelsko železnico. Nočitev.

2. DAN
SAN FRANCISCO - SACRAMENTO - GOLD COUNTRY

Poldnevni panoramski ogled mesta in njegovih znamenitosti kot so: Union Square, administrativni Civic Center, najbolj zavita ulica na svetu - Lombard Street, Telegraph Hill in Coit Tower, Marina, Golden Gate Park, Twin Peaks, Castro district, Alamo Square, Japonska četrt. Nadaljevanje poti do pristaniškega dela »Fisherman's Wharf«, od koder se bomo po želji zapeljali na otoček Alcatraz (dopl.) in si ogledali bivši zapor. Pozno popoldan se bomo zepeljali preko znamenitega mostu Golden Gate proti prestolnici Kalifornije, kjer se je začela Zlata mrzlica. Panormaski ogled Kapitelja ter Guvernerjeve palače, večer bomo preživeli v zanimivo ohranjenem Old Sacramentu. Nočitev v okolici mesta, na področju Zlate mrzlice.

3. DAN
SACRAMENTO - SEKVOJA NP - BAKERSFIELD

Nadaljevanje poti po Centralni dolini Kalifornije, kjer pridelujejo veliko večino vseh kmetijskih pridelkov. Pri mestu Fresno bomo zavili proti Narodnemu parku Sekvoja na obronkih Sierra Nevade in si ogledali največja živa bitja na svetu. Zaključek dneva v naftnem mestu Bakersfield, kjer bomo prenočevali.

4. DAN
BAKERSFIELD - DOLINA SMRTI NP - LAS VEGAS

Vožnja v Dolino smrti. Priča bomo čudoviti in enkratni naravi ter zanimivostim, kot so Furnace Creek, Badwater in Zabriskie point. Popoldan se bomo zapeljali do Las Vegasa in si ogledali Strip - popularno ime za Las Vegas Boulevard, na katerem stojijo največji hoteli na svetu. Sprehodili se bomo po starem downtownu in si ogledali Fremont experience. Sledil bo še ogled večernih odprtih prizorišč - prva piratska bitka pri Treasure Island-u, izbruh vulkana ipd. Nočitev.

5. DAN
LAS VEGAS - ZION NP - BRYCE CANYON NP

Jutranji odhod do države Utah, kjer se bomo najprej zapeljali skozi Narodni park Zion. Barvni kamniti klifi, reka Virgin, ki se zajeda v skalo in okamneli gozd, so posebnosti tega enkratnega parka. Nadaljevanje do kanjona Bryce, ki se dvigne na več kot 2000 metrov višine. Tod se odpira fantastičen svet večbarvnih skalnatih stolpičev, ki jih je skozi stoletja oblikoval veter. Nočitev.

6. DAN
BRYCE CANYON NP - CAPITOL REEF NP - MOAB

Odpravili se bomo na vožnjo po eni izmed najbolj odročnih cest na zahodu ZDA; UT12, je cesta ki so jo dokončali pred približno 20 leti, pelje pa skozi neverjetno slikovito naravo. Postanki na poti, kot recimo pri točki Head of the Rocks. Opoldan prispemo v Narodni Park Capitol Reef, ki je pravi neodkriti zaklad. Reka Fremont predstavlja pravo oazo sredi puščavskega sveta. V 19. stoletju so prišli sem pionirji divjega zahoda, ustanovili naselje Fruita in zasadili sadovnjake. Sledi vožnja proti vzhodu države Utah in nočitev v mestu Moab.

7. DAN
ARCHES NP - MONUMENT VALLEY - PAGE

Dopoldan bomo odkrivali lepote nacionalnega parka Arches, za katerega so značilne nenavadne skalne formacije, ki obstajajo v najbolj neobičajnih oblikah, predvsem v obliki obokov, ki so parku tudi dali ime. Popoldan nadaljujemo do čudovite pokrajine, ki nosi ime Monument Valley in jo poznamo iz starih westernov. Nahaja se na indijanski zemlji saj je severna Arizona praktično en sam velik rezervat - največji kos ima ljudstvo Navajo, katerega »glavno« mesto Page je tudi naš današnji cilj.

8. DAN
ANTELOPE CANYON - GRAND CANYON NP

Zjutraj si lahko z lokalnimi vodniki ogledamo majhen ozek kanjon Antelope, (doplačilo), ki je predvsem raj za fotografe, zaradi lomljenja svetlobe. Sledi vožnja ob reki Colorado proti jugozahodu ter vstop v Narodni park mogočnega Velikega Kanjona. Ustavil se bomo na par zanimivih točkah da boste dobili pravi občutek kako mogočna je ta naravna umetnina. Nočitev.

9. DAN
GRAND CANYON - ROUTE 66 - HOOVER DAM - LAS VEGAS

Tisti, ki boste želeli poleteti s helikopterjem boste to storili 9.dan. Sledila bo vožnja do mesta Seligman, kjer je odsek legendarne trase poti na zahod »Route 66« s spominki. Preden se vrnemo nazaj v Las Vegas bomo postali še na znamenitem jezu Hoover Dam. Prost popoldan in večer v Las Vegasu. Nočitev.

10. DAN
LAS VEGAS - CALICO - SAN DIEGO


Vožnja po puščavi Mojave do mesta duhov Calico, ki si ga bomo tudi ogledali. Nato pa sledi vožnja proti jugu da same jugozahodne točke ZDA in sicer zelo mehiško obarvanega velemesta San Diego. Ogledali si bomo pristanišče (mesto je namreč največje vojaško pristanišče na Pacifiku) ter se zapeljali preko mostu na Coronado Island. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

11. DAN
SAN DIEGO - LOS ANGELES


Nadaljevanje ogledov v mestu San Diego. Po želji si lahko ogledate Sea World (dopl) ali pa zanimivo letalonosilko Midway (dopl) ki je spremenjena v muzej. Skok v Los Angeles ter poldnevni ogled Los Angelesa: stari mehiški del z Olvera Street, Downtown z nebotičniki, Hollywood z znamenitim Kitajskim gledališčem in Kodak Theatrom, Walk of Fame z zvezdami in odtisi rok filmskih igralcev. Zapeljali se bomo po Sunset Boulevard do Beverly Hills-a in si pogledali znamenito ulico Rodeo Drive ter nekaj znamenitih domov Hollywoodskih zvezdnikov. Večerni ogled živahne Santa Monice.

12. DAN
LOS ANGELES - EVROPA


Dopoldan je prost (lahko se boste odločili za ogled Universal Studios) ali pa sprehajanje po Santa Monici, nakupovanje, ogled muzeja Getty .... Pozno popoldan sledi prevoz na letališče in polet letala proti Evropi.

13. DAN
EVROPA - BENETKE


Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet proti izbranemu letališču od koder bo prevoz do doma.
 

CENA PO OSEBI OD:2.490,00€
 
CENA VKLJUČUJE

Letalski prevoz po programu, vse prevoze in oglede po ZDA , 11 x nočitev v izbranih turističnih hotelih in lodgih, vstopnine v nacionalne parke: Sekvoja, Dolina smrti, Zion, Bryce, Veliki kanjon,Capitol Reef, Arches, Monument Valley + Calico Ghost town, izkušenega slovensko govorečega voznika, ki je tudi vodnik, vsa potrebna zavarovanja, stroške organizacije in izvedbe programa.

DOPLAČILA IN POPUSTI

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 650 €

prevoz na bližnje letališče 58€

urejanje in pridobitev vstopnega dokumenta Esta 36 €

doplačilo za manjšo skupino od 20 potnikov: 120 €

doplačilo za odhod julj, avgust je 300€.

PAKET: vsi zajtrki (v hotelu ali bližnji restavraciji) + 4 x večerje + vstopnina v Antelope Canyon, IMAX gledališče Veliki Kanjon: 190.- EUR

DOPLAČILA PO ŽELJI na poti:

Prelet Velikega Kanjona s helikopterjem - od 150 USD dalje

Alcatraz - pribl. 30.- USD ustna prijava ob prijavi, Tematski parki - od 80 USD dalje

SPLOŠNA DOLOČILA:
uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Libija, Somalija in Jemen. Zaradi spremenjene politike ZDA do teh držav je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali te dežele, uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159.- USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in priložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.

1. Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po prihodu iz ZDA.
2. Cena potovanja je izračunana pri min. in max. udeležbi 12 potnikov na miniavtobusu, kjer je vodnik tudi voznik.
3. Cena potovanja je izračunana na dan 17.1. 2017
4. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.