ZDA in TORONTO - 8 dni: 29. april 2018

Cena od: 1.690,00 EUR

ZDA in TORONTO    

TORONTO, NIAGARSKI SLAPOVI, WASHINGTON, NEW YORK…     

ODHOD: 29. april 2018 | 8 dni | letalo | šifra: ZDT211

1. dan: Organiziran nočni transfer na letališče Benetke in jutranji polet preko enega od evropskih letališč proti Kanadi. Pristanek v Torontu predvidoma ob 14.10. Po opravljenih carinskih formalnostih ogled TORONTA: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero.  Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja ob Ontarijskem jezeru do znamenitih NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z kanadske in po prečkanju meje z ZDA še z ameriške strani. Popoldansko nadaljevanje vožnje v zvezno državo New York proti mestu Corning. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju in nočitev.

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje poti in večerni prihod v Washington D.C. Nastanitev v hotelu in nočitev.   

4. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.    

5. dan: Po zajtrku odhod v državo Pennsylvanio. Prihod v PHILADELPHIO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Nadaljevanje poti in večerni prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Obisk nebotičnika Empire State Building. Nočitev v hotelu.  

7. dan: Prost dan za samostojno odkrivanje mesta, dodatne oglede, obisk muzejev, nakupe … Večerni transfer na letališče in polet letala ob 21.55 proti Evropi.

8. dan: Pristanek v Frankfurtu ob 11.30. Nadaljevalni polet ob 16.10, ter pristanek v Benetkah ob 17.25. Še organiziran transfer do Ljubljane, Celja in Maribora.


CENA: 1.690 EUR pri najmanj 35 potnikih 

             1.820 EUR pri najmanj 25 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
6 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC (4 zajtrki), letalski prevoz z vmesnim prestopanjem na linijah Benetke-Toronto, ter nazaj New York –Benetke, vse letališke takse v višini cca. 415 EUR, napitnine za ameriškega šoferja, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, stroške avtorizacije za vstop v Kanado (ETA), turistično pristojbino za vstop v ZDA, organiziran transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, odlično slovensko vodenje, organizacijo.

MOŽNA
DOPLAČILA: za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 100 USD (vodniku na poti), za sobo 1/1 = 350 EUR za 6 nočitev.

OPO
MBE: Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Zajtrka ne obljubljamo v New Yorku, v ostalih mestih pa zajtrk gotovo bo (v hotelu oz. morda kdaj tudi v bližnji restavraciji).

Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista.


POME
MBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.