Skoči na glavno vsebino
Amsterdam

Amsterdam z letalom

Datum odhoda: 
26.10.2023
Trajanje: 
4 dni
Kraj odhoda: 
Zbor potnikov na brniškem ali bližnjem letališču
Cena: 
od 569 € po osebi

Amsterdam je mesto z bogato zgodovino in posebnim utripom. Leži med kanali, ki so dolga leta varovali pogumne pomorščake, ki so pluli na drugi konec sveta. Tisti najuspešnejši so nazaj pripeljali začimbe in ostale surovine ter s tem obogateli. Mesto je zgodovinsko tesno povezano s trgovino, kar se pozna še danes. Na potovanju si bomo ogledali tudi nizozemsko podeželje s tipičnimi vasicami, poizkusili bomo lahko njihov odličen sir, piva ter si ogledali brusilnico diamantov. Program je zastavljen tako, da bo dovolj prostega časa za samostojne oglede, seveda za tiste, ki bodo to želeli. Odličen vikend v mestu, za posameznike in družino.

Program

1. DAN

SLOVENIJA/BLIŽNJE LETALIŠČE – NIZOZEMSKA – AMSTERDAM
nočitev

Zbor potnikov na brniškem ali bližnjem letališču in polet proti Nizozemski. Po prihodu se bomo z javnim prevozom odpeljali v središče Amsterdama, kjer si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti: železniška postaja, glavni trg Dam s Kraljevo palačo in četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih ter trgovinicah. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt ter Rembrandtov trg, kjer stoji njegov kip in bronasta postavitev umetnine Nočna staža. V nadaljevanju bomo obiskali brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave. Po želji se bomo z ladjico zapeljali po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Morda vas bo zamikala glavna nakupovalna ulica Kalvenstraat ali kateri od muzejev. Zvečer vožnja z javnim prevozom do hotela in namestitev. Nočitev. 

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč, vstop na licu mesta ni možen in zagotovljen.

2. DAN

AMSTERDAM ALI SEVERNA HOLANDIJA ALI KEUKENHOF (samo odhod 30.3.)
zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje Amsterdama. Priporočamo ogled katerega izmed številnih muzejev, lahko pa se odpravite v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Ob doplačilu možnost dveh fakultativnih izletov: Severna Holandija dopoldne in ogled arboretuma Keukenhof popoldne (samo na odhodu 30.3.). Po zajtrku bomo najprej obiskali tipično holandsko vasico Zaanse Schans, ki je znana po nizozemskih simbolih – mlinih na veter in starih domačih obrteh coklarstva in sirarstva. Ogledali si bomo, kako so nekoč delali cokle, in izvedeli kaj več o nizozemskih sirih. Brez pokušine seveda ne bo šlo. Po želji bomo pokukali še v enega od mlinov. Na poti v simpatično ribiško vasico Volendam, kjer boste lahko poskusili katero od kulinaričnih specialitet, bomo opazovali tipično nizozemsko pokrajino, pašnike in nasade ter večno borbo kmetovalcev za dobro urejene rodovitne površine. Na spomladanskem odhodu (30.3.2023) bo popoldan organiziran fakultativni izlet v arboretum Keukenhof. Razstavo cvetja pripravijo vsako leto med marcem in majem. Na površini 32 hektarjev zasadijo več kot 7 milijonov cvetlic, kraljuje seveda nizozemski simbol, tulipan. Na ostalih odhodih popoldan po želji nadaljevanje ogledov v Amsterdamu (prevozi z lokalnimi prevoznimi sredstvi). Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN

AMSTERDAM ALI JUŽNA HOLANDIJA
zajtrk

Prosto za samostojna raziskovanja ali ob doplačilu izlet v Južno Holandijo. Pot bomo začeli v Rotterdamu, enem največjih pristaniških mest na svetu, kateremu poseben pečat dajejo sodobne zgradbe. Ogledali si bomo mestni simbol, 185 m visok stolp Euromast (vzpon ob predhodni rezervaciji za doplačilo), s katerega se odpira čudovit pogled na mesto, pristanišče in okolico. Zapeljali se bomo mimo pristanišča in znamenitega Erazmovega mostu. Zaključili bomo s posebnima arhitekturnima presežkoma: kubičnimi hišami in  Markthalom, pokrito tržnico, ki si je upravičeno prislužila ime rotterdamska Sikstinska kapela. Nekaj prostega časa za sprehod po tržnici. Izlet bomo nadaljevali v Delftu, zgodovinsko pomembnem mestu, ki je danes znano tudi po modrih keramičnih izdelkih. Nato se bomo odpravili v 3. največje mesto v državi Den Haag, kjer je tudi sedež vlade in drugih pomembnih državnih institucij. Ogledali si bomo grad Binnenhof in se sprehodili do palače Noordeinde, kjer ima kralj svoje delovne prostore. Ustavili se bomo tudi pred Palačo miru, sedežem Meddržavnega sodišča. Naš zadnji postanek bo Scheveningen, priljubljeno letovišče, kjer bo čas za sprehod ob Severnem morju in razvajanje z morskimi specialitetami. Ko bomo zapuščali letovišče, se bomo zapeljali mimo zloglasnih »Haaških zaporov«. Sledi vožnja do hotela in nočitev.

4. DAN

AMSTERDAM – SLOVENIJA/BLIŽNJE LETALIŠČE
zajtrk, polet

Prosto do odhoda na letališče. Polet z letalom na brniško ali bližnje letališče. 

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče–Amsterdam–Ljubljana/bližnje letališče 
 • vključena ročna prtljaga 46 x 35 x 20 do 8 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelu najmanj  3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo potovanja

 

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 20 in 29 potnikov: 80 €
 • med 30 in 39 potnikov: 50 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • izlet Severna Holandija (avtobus in vodenje)  46 € odrasli in 36 € otroci do 15. leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 56 € odrasli in 46 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • izlet v arboretum Keukenhof (prevoz, vodenje in vstopnine) 49 € odrasli in 39 € otroci do 15. leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 59 € odrasli in 49 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
  *samo na spomladanskem odhodu 30.3.2023
 • izlet Južna Holandija (avtobus in vodenje)  56 € odrasli in 46 € otroci do 15. leta (minimalno 25 prijavljenih oseb), 66 € odrasli in 56 € otroci do 15. leta (minimalno 20 prijavljenih oseb)
 • stolp Euromast od 12,50 € za odrasle in 9 € za otroke do vključno 11. leta (najava in plačilo ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po kanalih 15 €
 • oddana prtljaga do 15 kg 80 €. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.

DOPLAČILA na poti:

 • javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6 € do 8 € na smer (za del ogledov uporabljamo javni prevoz - avtobus ali vlak)
 • muzeji v Amsterdamu od 16 - 25 € za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 €, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 € naprej, Muzej voščenih lutk od 20 € do 24,5 €, Van Gogh od 20 € odrasli in otroci brezplačno do 18 leta)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja): 

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer
 • prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer     

P