Skoči na glavno vsebino
Križarjenje po Drini

KRIŽARJENJE PO DRINI (VOŽNJA S ČIROM IN NP TARA)

Trajanje: 
3 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 345 € po osebi

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu ***, 1x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1x preprosto kosilo, vožnjo z vlakom Nostalgija po ozkotirni železnici, križarjenje po Drini, ogled Drvengrada, degustacijo žganja, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške v Srbijo in popoldanski prihod na Zlatibor. Kratek ogled mesteca in čas za skok na tržnico. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja proti Mokri Gori. Ogled filmske vasi Emira Kusturice – DRVENGRAD na Mečavniku. Vas so zgradili za snemanje filma »Život je čudo«. Sledi vkrcanje na vlak »Nostalgija« in vožnja po obnovljeni trasi ozkotirne proge proti Višegradu v Bosni in Hercegovini. Na poti postanek za ogled samostana Dobrun. V Višegradu ogled starega mosta Mehmed-paše Sokolovića, ki ga v romanu »Most na Drini« opisuje nobelovec Ivo Andrič. Še ogled ANDRIĆGRADA in mešanice različnih stilov, ki so se izmenjevali v zgodovini tega območja: bizantinski, otomanski, renesančni in klasicistični. Zasnoval ga je režiser Emir Kusturica, navdih pa je dobil v delih in likih Iva Andrića. Preprosto kosilo (lepinja s čevapčiči). Po pavzi vkrcanje na ladjo Grizzly in križarjenje po kanjonu Drine; 52 km dolga plovba do Perućca. Povratek v hotel. Večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku odkrivanje NP TARA z vožnjo na »vidikovac« Zelenika s čudovitim razgledom na dolino Drine, Hidroelektrarno Bajina Bašta in jezerom Perućac. Še postanek v Perućcu ob reki Vrelo, dolgi samo 365 m. Nadaljevanje vožnje do Bajine Bašte, obisk SAMOSTANA RAČA, središča duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Ogled znane srbske destilarne in degustacija žganja. Možnost nakupa. Nazadnje še foto pavza za ogled simbola mesta »HIŠICE NA DRINI«. Sledi avtobusna vrnitev proti domu in pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 345 EUR pri najmanj 40 potnikih

395 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzion v hotelu ***, 1 x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1 x preprosto kosilo, vožnjo z vlakom Nostalgija po ozkotirni železnici, križarjenje po Drini, ogled Drvengrada, degustacijo žganja, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 40 EUR.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.