Skoči na glavno vsebino
Malta

Malta

Datum odhoda: 
24.10.2023
Trajanje: 
4 dni
Kraj odhoda: 
Vstopno mesto: Vrtojba ali Sežana
Cena: 
od 679€ po osebi

Otok izjemne zgodovinske dediščine in malteških vitezov.

Malta Program po dnevih:

1. dan Ljubljana-Benetke-Malta (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea) Zgodaj zjutraj se odpeljemo do beneškega letališča ter poletimo na Malto. Po pristanku pričnemo s spoznavanjem tega srednjeveškega otoka, ki ni poznan le po vitezih. Obiskali bomo tri zanimive kraje (Vittoriosa-Cospiqua-Senglea), ki nam bodo s svojimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali srednjeveško vzdušje. Malteški vitezi so svoje prve domove zgradili prav v Vittoriosi. Po ogledih nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan Valletta-Mdina-Rabat-Mosta Zajtrk. Najprej ogled Vallete, katere staro mestno jedro skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje je obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi v teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice Mdine, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem Rabatu bomo videli katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v Mosti ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Nočitev.

3. dan Otok Gozo-Victoria-Ghijun Zajtrk. Odpravili se bomo na otok Gozo ter tu spoznali glavno mesto Victorio z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo Ghijun z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Nekaj časa pa preživimo še v romantičnem zalivu Marsalforn. Proti večeru se vrnemo v hotel. Nočitev.

4. dan Malta-Benetke-Ljubljana Zajtrk. Zjutraj še malo prostega časa za kak nakup, sprehod, kavo. Nato obiščemo slikovito ribiško vasico Marsaxlokk, kjer bomo začutili utrip starih časov. Za konec se odpeljemo še do Modre jame, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Popoldanne odhod proti letališču. Polet v Benetke ter še transfer do Ljubljane.

Termini in cene: 24.10.2023 - 27.10.2023

Cene: Najmanj 15 potnikov 679€

Vključuje:

  • Letalski prevoz
  • letališke pristojbine
  • ročna prtljaga na letalu
  • prevoz do letališča in nazaj
  • prenočevanje v hotelu 3*** za zajtrki, prevoze po Malti
  • slovenskega vodnika
  • nezgodno zavarovanje.

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba 90 evrov
  • vstopnine plačujete na licu mesta
  • 20 kg kovček na letalu 50 evrov (velja ob prijavi)

 

T