Skoči na glavno vsebino
Novoletni program

Nepozabno novo leto pod severnim sijem

Datum odhoda: 
29.12.2023
Trajanje: 
6 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 1590€ po osebi

Za vas smo pripravili potovanje, za katerega zagotavljamo, da je prav tisto, ki si ga želite enkrat v življenju doživeti. V arktičnem mestu Tromso, v modri polarni noči in s severnim sijem nad vami bo silvestrski večer zagotovo nepozaben. Verjamemo, da gre za eno najlepših potovanj za pare, saj ni lepše kulise za romantičen silvestrski poljub.

Vljudno vabljeni v svet spektakularne narave, arktične avanture, v svet lučk in modre teme ter v objem dveh čudovitih mest, Oslo in Tromso.

Zakaj izbrati to potovanje?

 • Odhodni let iz Ljubljane
 • Brez doplačila za manjšo skupino
 • Vključena Silvestrska večerja v priznani avtentični restavraciji v Tromsu
 • Program primeren za pare in samske
 • Zagotovljen odhod

 

1. dan (petek, 29.12.): ROMANTIČNI VEČER V NORVEŠKI PRESTOLNICI OSLO
Zbor potnikov v opoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet preko Varšave v Oslo. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču Osla in nastanitev. December je magični čas za obisk živahne norveške prestolnice, saj se ta prelevi iz turistično obleganega mesta v poletnem času v prijetno domačo pravljično deželo lučk, slastnih norveških dobrot in prikupnih božičnih sejmov. Po nastanitvi v hotelu prosto za večerni sprehod po romantično okrašenem mestu in večerjo v kateri izmed okoliških restavracij. Prenočevanje.

2. dan (sobota, 30.12.): OGLED MESTNIH ZNAMENITOSTI IN OBISK BOŽIČNEGA SEJMA V SPIKERSUPPI
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na prijeten voden sprehod po mestu. V predelu Bjorvika bomo občudovali arhitekturne dragulje Osla: norveško operno hiše, ki se kot mogočni ledenik  dviga iz fjorda Oslo, novo Deichman knjižnico, Munchov muzej, plavajoče savne... Nato se bomo sprehodili mimo Akerskus srednjeveške trdnjave, ki varuje mesto z morske strani in obiskali mestno hišo Osla, kjer vsako leto v decembru poteka podelitev Nobelove nagrade za mir. Postanek bomo naredili tudi ob kraljevi palači in izvedeli marsikaj zanimivega o norveški kraljevi družini. V popoldanskih urah prosto za obisk kakšnega od izjemnih muzejev v mestu ali dvourno panoramsko vožnjo z ladjico po fjordu Oslo. Popoldan bomo lahko namenili tudi obisku najlepšega božičnega sejma na Norveškem - Jul i Vintreland v Spikersuppi v središču mesta. Božični sejmi v mestu tudi po božiču ohranjajo ves svoj čar in živahnost. Poleg slastnih božičnih dobrot bo čas za nakup norveških toplih rokavičk, nogavičk in ostalih praktičnih darilc, ki bodo postala nepozabni spomini na čarobni december na severu. Uživali bomo v prijetnem klepetu ob grogu ali vroči čokoladi ob odprtem ognju, si privoščili dobrote na lokalnih stojnicah ali se podali na romantično vožnjo s panoramskih kolesom. Ker je božični sejem v neposredni bližini hotela, povratek v hotel po želji. Prenočevanje.

3. dan (nedelja, 31.12.): OSLO – TROMSO – OGLED ARKTIČNE PRESTOLNICE NORVEŠKE
Po zgodnjem zajtrku bo sledil avtobusni prevoz do letališča v Oslu in polet proti arktični prestolnici Norveške, slavnemu Tromsu. Mesto se nahaja na skrajnem severnem delu Norveške, kar 350 km severneje od severnega tečajnika. Pozimi slovi predvsem kot nepozabna destinacija za opazovanje severnega sija. To bo tudi enkratna priložnost, da doživimo pravo polarno noč. Objela nas bo neverjetna podoba luči in teme. Po pristanku se bomo z avtobusom podali na ogled mesta. V 19. stoletju je zaradi modne usmerjenosti, dekadentne hrane in glamuroznega kulturnega življenja dobil nadimek “Pariz severa”.. Še danes ponosno ohranja ta sloves z največjo koncentracijo dobrih restavracij na Norveškem in številnimi festivali. Ogledali si bomo moderno Arktično katedralo (vstopnina vključena) in se sprehodili po novoletno okrašeni Strogati,  glavni peš coni v mestu, z lepo ohranjenimi starimi lesenimi hišami v Empire slogu, s številnim dekorativnim okrasjem. Sledila bo vožnja do hotela in nastanitev. Nekaj prostega časa za počitek in priprave na silvestrski večer. V večernih urah se bomo odpravili v priznano avtentično lokalno restavracijo v središču mesta na silvestrsko večerjo. Ob polnoči opazovanje spektakularnega novoletnega ognjemeta nad mestom. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan (ponedeljek, 1.1.): FAKULTATIVNI IZLET – LOV NA SEVERNI SIJ
Po zajtrku prosto dopoldne za počitek, samostojne oglede ali sprehod po mestu. Po želji  bomo obiskali najbolj severni  akvarij na svetu,Polarijo (vstopnina za doplačilo), kjer bomo spoznali morske prebivalce iz arktičnega morja. Prava atrakcija so prisrčni brkati tjulnji. Že sama stavba v obliki ledenih plošč je prava arhitekturna posebnost. V popoldanskih urah priporočamo fakultativni izlet Lov na severni sij (doplačilo). Tromso slovi kot evropska prestolnica severnega sija, ki se tukaj pojavlja v svoji najbolj spektakularni lepoti.  Ker osvetljeno mesto zmanjšuje možnost, da ugledamo severni sij,  se bomo z avtobusom podali v prelepo neokrjeno naravo izven mesta. Zapeljali se bomo na lokacijo, kjer je najboljša vidljivost in največja verjetnost, da bomo ugledali ta čudoviti naravni pojav. Od lokalnega vodnika bomo izvedeli marsikaj zanimivega o tem nenavadnem fenomenu. Med oprezanjem za severnim sijem nam bodo postregli s toplim čajem in pecivom. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan (torek, 2.1.):  SAFARI NA KITE / HUSKI AVANTURA
Po zajtrku prosto za samostojne oglede,  nakupe ali sprehod. Predlagamo, da se nam pridružite na celodnevnem izletu Safari na kite (doplačilo). S posebnimi tihimi hibridnimi ladjami se bomo podali na arktično morje. Plovila so neverjetno tiha, da ne preplašijo velikanskih morskih bitij. Vsako leto od novembra do januarja mimo Tromsa po isti poti (za jatami sledov s katerimi se prehranjujejo) migrirajo  kiti, zato je zima v teh krajih najboljši čas za opazovanje teh mogočnih živali. Zimski safari na kite v Tromsu v nenavadni modri dnevni svetlobi je izkušnja, ki je enostavno ne smemo zamuditi. Najverjetneje bomo ugledali orke - kite ubijalce in kite grbavce. Če bomo imeli srečo, morda celo brazdaste kite, ki so drugi največji kiti na svetu. Na safariju nam bodo postregli s toplo krepko juho. Povratek v Tromso v popoldanskih urah. Namesto safarija na kite se lahko odločite tudi za fakultativni poldnevni izlet Huski avantura (doplačilo). Z avtobusom se boste podali v zasneženo pravljično okolico Tromsa. Prijazni gostitelji vas bodo od glave do pet oblekli v tople kombinezone in obutev. Tako psi kot njihovi lastniki so neverjetni učitelji in vam  bodo pokazali, kako upravljati s sanmi. Vozili boste v parih in se med potjo izmenjevali. Po končani vožnji se boste pogreli ter okrepčali s toplim čajem in pecivom. Povratek z avtobusom nazaj v Tromso v zgodnjih popoldanskih urah.  Preostanek popoldneva prosto za počitek ali sprehod. Priporočamo vzpon z gondolo na goro Fjellhajsen, ki se dviga 421 metrov nad mestom. Z vrha se ponuja enkraten razgled. Gora Fjellheisen je sicer poznana tudi kot najboljša lokacija za opzaovanje severnega sija v Tromsu. Prenočevanje.

6. dan (sreda, 3.1.):  TROMSO – LJUBLJANA
Po zajtrku avtobusni prevoz do letališča. Polet preko Stockholma v Munchen ter organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane (Dolgi most) z vmesnim  postankom na Leatlišču Jožeta Pučnika Ljubljana.

V ceno je vključeno:

 • letalske prevoze po programu (Ljubljana – Oslo, Oslo – Tromso, Tromso – Munchen)  v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami ter dodatkom za gorivo
 • 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo na vseh letih po programu
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Oslu
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v Tromsu
 • avtobusne transferje po programu
 • avtobusni transfer z letališča Munchen do Ljubljane ob povratku
 • zunanje oglede po programu z vodnikom
 • silvestrsko večerjo v avtentični lokalni restavraciji v Tromsu
 • vstopnino v Arktično katedralo
 • spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca
 • organizacijo potovanja in DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba: 310 EUR
 • huski avantura (4,5 h) 190 EUR (odrasli), 110 EUR (otroci do 11 let)
 • safari na kite (8 – 9 h) 165 EUR (odrasli), 130 EUR (otroci do 11 let)
 • lov na severni sij (6 – 7h) 140 EUR (odrasli), 80 EUR (otroci do 11 let)

Odkrita beseda: 

Hotel v Tromsu je oddaljen 3,3 km od strogega mestnega središča. V neposredni bližini hotela je nakupovalni center z možnostmi prehranjevanja. V mestno središče vozi lokalni avtobus, možno pa se je do centra sprehoditi peš (45 minut hoje).

Opomba: 

Hotel v Tromsu nima možnosti troposteljnih sob oz. dodatnih ležišč.

Opomba: 

Zaradi izjemne priljubljenosti in omejene razpoložljivosti izletov v Tromsu je skrajni rok za prijave na fakultativne izlete 28.11.2023. Po tem datumu ne moremo več jamčiti prostih mest.

K