Skoči na glavno vsebino
Tenerife

Tenerife s čarter poletom - raj za ljubitelje narave in aktivne počitnice

Datum odhoda: 
19.11.2023
Trajanje: 
8 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 1249€ po osebi

Doma še dokaj hladno, vi pa se v kopalkah nastavljate sončnim žarkom na plaži z razgledom na mogočni vulkan Teide, najvišji vrh Španije. Pogled vam počiva na eksotičnih oranžnih strelicijah, v ozadju meditativno brenkanje in petje najslavnejšega »timpaliste« Benita Cabrere. Iz bližnje gostilnice vam v nosnice prodira vonj slavnega »gubastega krompirčka«, medtem ko vam simpatični camamero (natakar) streže osvežilno pijačo: »Aqui, la bebida para usted«. Govorimo o rajskem otoku Tenerife, kamor vas vabimo s posebnim letalom.

 • raziskovati ali počivati - vsekakor oboje
 • vključeni trije izleti po programu
 • plaže in fieste na jugu, festivali cvetja in vina na severu
 • zaradi edinstvene klime, prijetne temperature vse leto
 • potovanje, ki vam bo narisalo nasmeh na obraz in dalo novo energijo
 • priporočamo še skok na Gran Canario ali zeleno Gomero

Program

1. DAN

LJUBLJANA - TENERIFE
večerja, nočitev

Predvidoma v dopoldanskih urah polet s posebnim letalom na otok večne pomladi, Tenerife.  Vožnja do hotela in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča in sprehode. 

2. DAN

NARODNI PARK EL TEIDE - VULKANSKA MESEČEVA POKRAJINA - CHIO - LOS GIGANTES
zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj nas čaka vožnja proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, vulkanu - Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo. Po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, se bomo pripeljali do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v.. Pod snežno kapo vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico.  Nadaljevali bomo mimo čudovitih vulkanskih formacij, ki vam bodo z malo domišljije pričarale neverjetne figure, bujnih gozdov in slikovitih odročnih zaselkov. V vasici Chio bomo napravili postanek in le malo kdo se bo odrekel domačim dobrotam, ki jih pripravljajo spretne roke naše gostiteljice (doplačilo). Mimo klifov Los Gigantes se bomo zapeljali še na južni del otoka in kratek postanek na Playa del la Americas, letoviškem mestu, ki se ponaša s številnimi hoteli. Vrnitev na sever otoka, večerja in nočitev v hotelu. 

3. DAN

POČITNIŠKI DAN (ALI NA ZELENI OTOK LA GOMERA)
zajtrk, večerja, nočitev

Temperature na otoku večne pomladi so tudi v teh mesecih več kot prijetne, zato boste dan preživeli povsem počitniško. Če ste eden tistih popotnikov, ki jim je vsakodnevna aktivnost blizu, predlagamo celodnevni izlet na čudovit otok La Gomero. S pristanišča Los Cristianos na jugu, bomo z ladjo odpluli na majhen in še vedno dokaj neraziskan otok, ki slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Otok je poznan tudi po tem, da je bil zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste del Nacionalnega parka de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk, nadaljevali do vasic Rosas in Agulo. Domačini vam bodo predstavili el silbo, jezik žvižgov za sporazumevanje čez soteske. Vožnja do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife. 

4. DAN

IZLET PO SEVERU OTOKA: ICOD DE LOS VINOS - GARACHIO
Zajtrk, večerja, nočitev

Severni del nezadržno privlači zaradi svoje čudovite narave, ki v svojih nedrjih skriva rodovitne vinske regije in tako se lahko pohvalijo s svetovno znanimi vini. Icod de Los Vinos nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno, vi pa se boste odločili kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih uličic. Nadaljevali bomo do mesteca Garachio, ki se ponaša z naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z vonjem »cortada« in svežega sira »fresca«.

5. DAN

POČITNIŠKI DAN (PO ŽELJI IZLET NA GRAN CANARIO, LORO PARK ALI BOTANIČNI PARK)
zajtrk, večerja, nočitev

Prosti dan za počitnice. Po želji ga lahko zapolnite z dodatnimi izleti. Priporočamo izlet na otok Gran Canario (doplačilo). Z ladjo se bomo odpeljali na »kontinent v malem« kot ga radi poimenujemo. Po izkrcanju se bomo najprej odpeljali proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas Maspalomas so mesta, ki jih bomo dodali naši zbirki ogledov. Seveda se bomo pomudili tudi v prestolnici Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se bomo v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb. Stare zmajevce bomo občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Po ogledih vrnitev na »naš otok«. 

6. DAN

SANTA CRUZ - LA LAGUNA - CANDELARIA
zajtrk, večerja, nočitev

Na listi naših ogledov so nam ostala še tri mesta, pomembna in zanimiva. Najprej se bomo odpravili do La Lagune, nekoč glavnega mesta, danes univerzitetnega središča, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Nadaljevali bomo v Santa Cruz, prestolnico in največje mesto na otoku, ki kljub prvemu vtisu ogromnosti vseeno ohranja domačnost. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti ter se pomudili na  Španskem trgu ali mestni tržnici. Za konec še obisk enega najstarejših naselij na otoku, Candelarie. V tukajšnji cerkvici hranijo kipec Črne Marije, mestece pa velja za versko središče vseh kanarskih otokov.

7. DAN

POČITNIŠKI DAN v LAGU MARTINEZ ali LORO PARK
zajtrk, večerja

Na izbiro boste imeli počitnišo razvajanje v Lago Martiánez, z odlično lego ob umetnem jezeru in kompleksom bazenov na prostem. Tukaj najdete vrtove, številne terase, bare in restavracije. V bližini je tudi Loro Park, ki se razprostira kar na 135.000 m² površine in se ponaša s pisano paleto rastlinskih vrst in ševilnimi ekostičnimi živalmi. Velja za pravi tropski raj, kjer boste uživali v predstavah delfinov in ork, ter se sprehodili po največjem tunelu za morske pse v Evropi.  Park je eden najbolj trajnostnih in energetsko učinkovitih živalskih parkov na svetu. Vsekakor vreden ogleda. Večerja in nočitev v hotelu. 

8. DAN

TENERIFE - LJUBLJANA

Prosto do odhoda na letališče, od koder bomo poleteli v Ljubljano. 

Cena vključuje

 • povraten let s posebnim letalom  iz Ljubljane na Tenerife,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • vključeni trije izleti po programu,
 • 7 polpenzionov v hotelu 4*,
 • povratni prevoz letališče - hotel - letališče,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Pomembno:
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.
Najmanjše število prijavljenih potnikov na posebnem letalu: 160 potnikov (skupaj počitniški in potovalni del).

Doplačila

POPUST:

 • Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

OBVEZNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • med 35 in 44 potniki 60€ na osebo
 • med 25 in 34 potniki 90€ na osebo 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 350 € 
 • izlet na Gran Canario 140€ (vključen ladijski in avtobusni  prevoz po programu, vodenje - min. 20 prijavljenih oseb,
 • izlet na La Gomero 98€ - minimalno 20 prijavljenih)
 • Loro Park 40€ odrasli in 28€ otroci od 6 do 11 let

 

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

 

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

P