Skoči na glavno vsebino
NOVO

Veliki kenijski safari in oddih na obali

Datum odhoda: 
17.02.2024
Trajanje: 
13 dni
Kraj odhoda: 
Letališče Ljubljana ali bližnje letališče
Cena: 
od 3899 € po osebi

Zakaj izbrati to potovanje?

 • Za ljubitelje fotografije in živali – foto lov na velikih 5
 • 5 raznolikih nacionalnih parkov: Maasai Mara, Nakuru, Amboseli, Tsavo West, Tsavo East
 • Neokrnjena narava in neizmerno bogastvo živalskega sveta
 • Obisk dežele Masajev
 • Zatočišče nosorogov in edinstvenih Rotschildovih žiraf v parku Nakuru
 • Neprecenljivi razgledi na goro Kilimandžaro
 • Hranjenje leoparda v kultnem Ngulia Lodge
 • Sprehod med nilskimi konji pri izvirih Mzima
 • Oddih na rajskih belih plažah Indijskega oceana

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE – ISTANBUL – NAIROBI / obroki na letalu
Bragi se bomo na ljubljanskem ali katerem od bližnjih letališč (v primeru odhoda iz Benetk prevoz iz Ljubljane za doplačilo). Let proti Nairobiju s prestopanjem.

2. dan: NAIROBI – MAASAI MARA N.P. / kosilo, večerja
Zgodaj zjutraj pristanek v Nairobiju. Po opravljenih carinskih postopkih in potrditvi vizumov se bomo vkrcali v džipe in pričeli z našo kenijsko safari avanturo. Pot nas bo z visokih planot osrednje Kenije preko roba Velikega tektonskega jarka popeljala v osrčje dežele Masajev, v naravni rezervat Maasai Mara. Ob prihodu v nastanitev nas čaka kosilo in nekaj časa za popoldanski počitek, da se spočijemo pred safarijem. Fotografski lov na znamenitih velikih 5 se lahko prične, saj je je park eden izmed živalsko najraznovrstnejših parkov Kenije. V parku namreč živi preko 60 vrst sesalcev in preko 470 vrst ptic. Povratek v lodge, večerja in nočitev.

3. dan: MAASAI MARA N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku (za doplačilo polet z balonom in piknik zajtrk s šampanjcem) in jutranji kavi se bomo odpravili na celodnevni safari po prečudovitem parku Maasai Mara. Dih jemajoča pokrajina zelenih gričev in širnih planjav s samotnimi akacijami, s katerih z zadovoljstvom trgajo listje masajske žirafe, nas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Številne antilope so stalni prebivalci teh planjav, z nekaj sreče pa bomo lahko opazili tudi njihove plenilce, geparde. V jutranjih urah je včasih mogoče opaziti leve, ki se mastijo z nočnim ulovom, jastrebi in hijene pa nedaleč stran čakajo na ostanke. Na varnem v senci samotne akacije si bomo privoščili piknik kosilo, popoldne pa nadaljevali s safari izkušnjo. V reki Mara se radi namakajo krokodili in nilski konji, ki so vedno na preži. Za doplačilo (donacija poglavarju na licu mesta) se lahko podružimo z Masaji v njihovi vasi, kjer nas bodo naučili njihovega plesa in kjer se bomo lahko preizkusili v netenju ognja. Proti večeru povratek v lodge, večerja in nočitev.

4. dan: MAASAI MARA N.P. – JEZERO NAKURU N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili deželo Masajev in se čez rodovitno hribovje Mau zapeljali do Narodnega parka Nakuru, ki leži ob istoimenskem jezeru. Po kosilu v lodge-u se bomo odpravili na popoldanski safari v tem relativno majhnem parku, kjer bomo imeli najboljše možnosti za opazovanje belih nosorogov, s precej sreče pa lahko opazimo tudi črnega. V parku domuje tudi edinstvena Rotschildova žirafa, pogoste prebivalke obale jezera so tudi številne ptice, med njimi štorklje, čaplje in flamingi. Proti večeru povratek v lodge znotraj parka, večerja in nočitev.

5. dan: JEZERO NAKURU N.P. – AMBOSELI N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Zgodaj zjutraj po zajtrku se bomo odpravili na vožnjo proti parku Amboseli. Raznolika pokrajina Kenije se nam bo spreminjala pred očmi med vožnjo proti veličastnemu Kilimanjaru. Ob prihodu v kamp nas čaka kosilo, po krajšem počitku pa se bomo odpravili na večerni safari. Amboseli se razteza dobrih 400 km2 ob meji s Tanzanijo, poseljujejo pa ga številne živali: gepardi, zebre, žirafe, bivoli, levi, hijene, impale… Park ima tudi največjo populacijo slonov, ki lahko pridejo povsem blizu safari džipov. Zvečer povratek v kamp, od koder bomo lahko uživali v večernem pogledu na Kilimajaro. Večerja in nočitev.

6. dan: AMBOSELI N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku nas čaka dopoldanski safari med močvirji in travniki parka, kjer bomo lahko opazovali bivole v blatu, zebre na paši, morda zjutraj opazimo celo kakšno, ki se je ponoči znašla na jedilniku levov. Okoli poldneva, ko se živali skrijejo v senco, si bomo v kampu nekaj sence privoščili tudi sami, se okrepčali s kosilom in po popoldanskem počitku nas čaka še popoldanski safari. Večerja v kampu in nočitev.

7. dan: AMBOSELI N.P. – TSAVO WEST N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku še zadnji trenutki za jutranji safari v senci Kilimanjara, preden se odpravimo proti jugu v Tsavo West. Manjši od obeh Tsavo parkov ne razočara s svojo pojavo – črne vulkanske formacije se prepletajo s strmimi vrhovi rdečega peščenjaka in zeleno bravo visokega grmičevja. Ustavili se bomo pri izvirih Mzima, kjer kristalno čista voda kot posledica nekdanjih vulkanskih aktivnosti izvira iz štirih manjših bazenov, nato pa se izliva v reko Tsavo. Ranger nas bo spremil do te zelene oaze, v kateri kraljujejo mogočni nilski konji. Pot bomo nadaljevali proti kultnemu Ngulia Safari Lodge-u, ki je pozicioniran med istoimenskimi vrhovi, s čudovitimi razgledi na nižinski del parka. Med kosilom bomo lahko opazovali številne živali, ki se pridejo napojit v vodno napajališče pred lodge-om, po kosilu pa se lahko osvežimo v bazenu ali z daljnogledom iščemo nosoroge v dolini. Po počitku se bomo odpravili na popoldanski safari, še preden zaide sonce pa se bomo vrnili v lodge, kjer bo zelo velika možnost, da vidimo še najbolj izmuzljivega člana velikih 5: leoparda, ki ga zvečer vabijo v bližino s kosom mesa. Večerja in nočitev.

8. dan: TSAVO WEST N.P. – TSAVO EAST N.P. / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku bomo zapustili hriboviti Tsavo West in se zapeljali v rdečo savano parka Tsavo East, ki slovi po t.i. rdečih slonih, ljudožerskih levih in veličastnih baobab drevesih. Tsavo East je največji in najstarejši park v Keniji, ki se razprostira na skoraj 14.000 km2. Dopoldanski safari se nam obeta na poti proti lodge-u, kjer bomo imeli kosilo, popoldne pa bomo odšli še na popoldanski safari v lovu na ljudožerske kratkogrive leve, ki so značilni za Tsavo. Imeli bomo možnost videti še tretjo vrsto žiraf na popotovanju – mrežasto žirafo. Večerja in nočitev v lodge-u.

9. dan: TSAVO EAST N.P. – DIANI BEACH / zajtrk, večerja
Po zajtrku jutranji safari na poti iz parka in vožnja proti rajskim plažam Indijskega oceana, kamor bomo prispeli v popoldanskem času. Tu si bomo lahko odpočili od navdušujočega safarija in primerjali fotografije, baobabe in akacije pa bomo zamenjali za palme. Večerja in nočitev v hotelu na plaži.

10. dan: DIANI BEACH / zajtrk, večerja
Prosto za počitek in vodne aktivnosti.

11. dan: DIANI BEACH / zajtrk, večerja
Prosto za počitek in vodne aktivnosti.

IZLET NA OTOK WASINI
Po zajtrku se zapeljemo do vasice Shimoni, kjer se vkrcamo na tipično Swahili jadrnico (dhova) ter pričnemo celodnevni izlet v Kisite morski nacionalni park. Njaprej se ustavimo na območju koralnih grebenov, kjer bo možnost snorkljanja in opazovanja podvodnega sveta. Nadaljujemo do otočka Wasini, kjer nam bodo ob predstavitvi Swahili kulture pripravili tudi tipično kosilo. Ko se okrepčamo, se bomo sprehodili še skozi koralni vrt na otoku, čemur nato sledi povratek v hotel.

12. dan: DIANI BEACH – NAIROBI / zajtrk, večerja
Zadnje dopoldne za uživanje na plaži, nato prevoz do bližnjega letališča in let v Nairobi. Transfer do hotela, večerja in nočitev.

13.dan: NAIROBI – ISTANBUL – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE / obroki na letalu
Odhod na letališče in v zgodnjih jutranjih urah polet proti Istanbulu. Popoldan nadaljevanje leta proti Ljubljani ali Benetkam (v primeru povratka na Benetke, prevoz do Ljubljane za doplačilo).

 • V ceno je vključeno:
 • povratni mednarodni letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • notranji let Mombasa - Nairobi
 • nastanitev v hotelih 3*-5* in lodge-ih v parkih ali tik ob njih
 • prehrano po programu (polni penzion med safarijem in polpenzion na obali)
 • kopenske transferje v Afriki s posebnimi 4WD vozili
 • strokovno vodstvo na vseh ekskurzijah in prežnih vožnjah
 • slovensko vodenje, vstopnine, pristojbine in različne davke
 • organizacija potovanja

 

V ceno ni vključeno:

 • potovalnega zavarovanja
 • stroškov osebne porabe
 • dodatnih storitev po osebnih naročilih
 • napitnin za lokalne voznike in vodnike

Dodatna ponudba – doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 300,00 EUR na osebo
 • vizum in posredovanje 60,00 EUR na osebo 
 • enodnevni izlet na otok Wasini 120,00 EUR na osebo (min. 10 potnikov)
 • transfer do in od letališča 70,00 EUR na osebo

 

Dodatna ponudba - doplačila na kraju samem

 • obisk Masajske vasi 20,00 USD na osebo
 • panoramski polet z balonom v Maasai Mari (vključen piknik s šampanjcem) 430,00 USD na osebo

Obvezna doplačila ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi 10 do 15 oseb 200,00 EUR

Obvezna doplačila na kraju samem (vodniku na poti):

 • napitnine za lokalne vodnike in voznike 60,00 EUR na osebo

Cepljenja in druge z zdravjem povezane vsebine

·   priporočeno je cepljenje proti rumeni mrzlici

·   glede jemanja antimalarikov se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom oz. v ambulanti za potnike (malarija je prisotna na vseh območjih Kenije pod 2500 m nadmorske višine, z izjemo Nairobija, kjer malarije ni)

Opazovanje živali v Afriki se lahko precej razlikuje glede na številne dejavnike kot so premiki živali, vedenje živali, vremenski pogoji, poseganje človeka v naravo, raznolikost vrst, gostota živali na različnih lokacijah. Izvajalec se vsakič potrudi maksimalno, da zagotovi izjemno dogodivščino v afriški divjini, vendar pa se zaradi prej naštetih razlogov ne more zagotoviti količine, gostote in raznolikosti živalstva na kateri koli dan, na kateri koli lokaciji, ob katerem koli času.

Vizum

Ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; za vstop v Kenijo je potreben elektronski vizum (https://evisa.go.ke/). To elektronsko vizo vam lahko pridobimo mi. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 60 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov v Keniji, kar pa dobite pri nas.

Opozorilo

Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa