Skoči na glavno vsebino
ZDA in Kanada

Vzhodni trikotnik ZDA in Kanada

Datum odhoda: 
15.03.2024
Trajanje: 
9 dni
Kraj odhoda: 
Ljubljana
Cena: 
od 2594€ po osebi

Združene države Amerike sestavlja petdeset zveznih držav. Spoznajmo kalejdoskop različnih kultur, prostranih pokrajin, milijonskih mest, bogate zgodovine in najrazličnejših pustolovščin. Vabljeni z nami po biserih Vzhodne obale - v New York, na Niagarske slapove, Toronto, Philadelfijo in Washington.

 • New York, »središče vesolja« in mesto, ki je na potovalnem seznamu vsake popotniške duše
 • ikonični Times Square, Empire State Building, Ground Zero, Kip Svobode, Broadway, 5.Avenija, Centralni park,….
 • Toronto, največje kanadsko mesto z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki
 • nenavadna dežela Amišev in njihovi običaji
 • prestolnica Washington D.C. in zgodovinsko pomembna Philadelphia

Program

1. DAN

SLOVENIJA - EVROPA - NEW YORK
letalo

VELIKO JABOLKO
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet proti New York-u. Pristanek istega dne ali naslednje jutro (odvisno od časovnice letov). Prevoz do hotela. 

2. DAN

NEW YORK
nočitev

MED MOGOČNIMI NEBOTIČNIKI
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m.

3. DAN

NEW YORK
nočitev

RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij. Muzej Moderne umetnosti (MoMa) ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met) v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura. Vreden ogleda je tudi Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov. Ljubitelje sodobne umetnosti in arhitekture bo navdušil Guggenheim muzej, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo številne koncerte, predstave, in športne prireditve. Za sladkosnede je nepogrešljiv obisk slaščičarne in pokušnja slavne newyorške sirove torte. Zvečer pa ogled katere od številnih predstav na Broadwayu. Po želji (doplačilo) se bomo povzpeli na simbol in ponos New Yorka, Empire State Building. Iz razgledne ploščadi na 102. nadstropju se ponuja ponuja 360-stopinjski  razgled na okoliške nebotičnike z vmesnimi avenijami. 

4. DAN

NEW YORK - NIAGARSKI SLAPOVI
nočitev

TOM FORD IN OSTALI
Dopoldan se lahko sprehodimo še po znameniti Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje in se odpravimo v eno izmed številnih in znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so tukaj prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci z butičnimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Zgodaj popoldne začetek avtobusnega potovanja skozi zvezno državo New York in Pensilvanija mimo območja, imenovanega “Finger Lakes”. V večernih urah prihod do Niagarskih slapov. To je skupina velikih slapov na reki Niagari, ki razmejujejo ZDA in Kanado in slovijo po svoji (bučni) lepoti. Nastanitev v hotelu na kanadski strani.

5. DAN

NIAGARSKI SLAPOVI - izlet v TORONTO
nočitev

MULTIKULTURNA METROPOLA TORONTO IN GRMEČA VODA
Zjutraj izlet v največje kanadsko mesto, Toronto. V nasprotju s “starimi” kanadskimi mesti, nas Toronto preseneti z moderno arhitekturo in steklenimi nebotičniki. Slikovita mešanica ljudi različnih barv kože, narodnega izvora in jezika, kar daje mestu poseben značaj. Ogled mesta vključno z 553 m visokim CN Tower (doplačilo) ter Skydome – prvim večnamenskim stadionom s premično streho, parlamentarnimi poslopji, mestno hišo in finančnim predelom. Popoldne povratek na Niagarske slapove in ogled svetovnega čuda. Indijanci so dali najslavnejšim slapovom ime Grmeča voda, saj se 169 milijonov litrov vode na minuto zliva čez 50 m visoke pečine v obliki podkve iz Eriejskega v Ontarijsko jezero, ki ju povezuje reka Niagara. Možnost vožnje z ladjo (doplačilo) pod slapove, kjer nad prepadom vedno visi meglica vodnega pršca. V primeru, da ladja spomladi in jeseni ne vozi, je ogled slapov le iz parka nad slapovi. Povratek v hotel.

6. DAN

NIAGARSKI SLAPOVI – DEŽELA AMIŠEV - PHILADELPHIA
nočitev

DAN MED »ENAKIMI LJUDMI« IN NJIHOVE ZANIMIVE NAVADE
Odhod z Niagarskih slapov in vožnja skozi slikovito podeželje države Pensilvanije ob reki Susquehanna v Philadelphio. Na poti postanek v t.i. “Amish County” oz deželi Amišev, kjer veliko nemški priseljencev še vedno živi tako kot njihovi predniki v 17. stol. Gričevnato območje, približno uro in pol vožnje od Philadelphie, je slikovit, iz preteklosti vzet kolaž rodovitne pokrajine, konjskih vpreg, skodlastih kmetij in Amišev, oblečenih v resnobne črne oprave. Amiši so skupina pripadnikov radikalne krščanske vere, ki v svojem življenju ne uporabljajo nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrike, avtomobilov) in večina se ukvarja le s kmetijstvom. Z malo sreče bomo videli značilne kočije, s katerimi se Amiši prevažajo. Nepozabna izkušnja. Popoldne nadaljevanje vožnje v Philadelphio, mesto kjer je bila podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti 4. 7. 1776, danes pa 4. julij predstavlja enega največjih zveznih praznikov Američanov. Nastanitev.

7. DAN

PHILADELPHIA - WASHINGTON DC
nočitev

V MIKROKOZMOSU DEŽELE VELIKIH IDEALOV
Ogled zgodovinsko najpomembnejšega mesta ZDA. Leta 1776 so prav tu podpisali Deklaracijo o neodvisnosti in kasneje na osnovi le te tudi prvo ameriško ustavo. Ogledali si bomo zgodovinski predel mesta s hišo neodvisnosti oz “Independence Hall”, Liberty Bell in Liberty Hall ter mestno hišo s kipom ustanovitelja mesta in države Pensilvanije, Williama Penna, Muzej umetnosti, Rodinovo galerijo, knjižnico, Old Mint oz kovnico prvega denarja, najstarejšo ulico v ZDA Elfreth`s Alley in seveda hišo Betsy Rose, kjer so sešili prvo zastavo ZDA. Nadaljevanje potovanja v Washington D.C., glavno mesto ZDA. Panoramski ogled predela, ki ga imenujemo mall. Mall je več kot slaven park, saj so ob njem Kapitol, Bela hiša in številni spomeniki: spomenik Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, spomeniki posvečeni korejski, vietnamski in 2. svetovni vojni, številni muzeji Smithsonian. Mimo največje stavbe na svetu, Pentagona se bomo zapeljali do vojaškega pokopališča Arlington, kjer je poleg 290.000 vojakov pokopan tudi priljubljen ameriški predsednik J. F. Kennedy. Nastanitev v hotelu.

8. DAN

WASHINGTON DC - EVROPA
letalo

Prosto za zadnje nakupe ali samostojne oglede. V skladu s časom prevoz na letališče in polet v Evropo.

9. DAN

EVROPA - SLOVENIJA
letalo

Pristanek v Ljubljani oz. na na enem od bližnjih evropskih letališč. 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - New York, Washington - Ljubljana/bližnje letališče 
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 nočitev v hotelih turistične kategorije 2*/3* v New Yorku, 3*/4* na Niagari na Niagarskih slapovih, v Philadelphii in Washingtonu 
 • avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu v ZDA
 • izlet v Toronto
 • državne pristojbine
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja 
 • Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • od 15 do 19 potnikov 350 €
 • od 20 do 24 potnikov 90 € 

DOPLAČILA na poti:

 • strošek podzemne železnice in vožnja s taxi-jem
 • Empire State building
 • One WTC
 • CN Tower
 • vstopnine v muzeje
 • Izlet z ladjica – New York in na Niagarskih slapovih
 • napitnine  60 USD (tudi otroci)

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana - letališče Benetke 33 € /smer/osebo
 • avtobusni ogled New Yorka 45 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov)
 • ureditev registracije za vstop v ZDA – ESTA: 36 €
 • enoposteljna soba 690€ (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 • popust za tretjo osebo v sobi 100 € in četrto osebo v sobi: 150 €

OPOMBE:

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer 

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

P