Skoči na glavno vsebino
Raj za potapljanje in snorkljanje

Sharm El Sheikh

Zakaj v Sherm El Sheikh?

Sharm El Sheikh je eden največjih potapljaških rajev na svetu, veliko hotelov ima tam kar svoj “hišni koralni greben”, ki vabi na potapljanje in snorkljanje. Od Sharm El Sheikha dobro uro vožnje oddaljeni Dahab je med Slovenci dobro poznana windsurferska destinacija. Vzdušje je dopolnjeno s pristnostjo bližnjega mesteca, ki vabi, da po odličnem vetrovnem dnevu počijemo v katerem od lokalov. Ras Mohammed je nacionalni morski park v bližini Sharm El Sheikha na stičišču Akabskega in Sueškega zaliva. Eni najlepših koralnih grebenov na svetu so v popolnem nasprotju s puščavo. Sharm El Sheikh je poznan po odličnih golf igriščih. Tu lahko golfisti uživate v nepozabnih igrah, vpetih med morje, gore in puščavo.

 

Namigi za doživetja

  • Sharm El Sheikh buri domišljijo! Obiščite Abu Galum, enega izmed najbolj slikovitih zaščitenih območij v Egiptu. Spektakularne granitne gore, ki se odsekano spajajo z obalno ravnino, izviri sladke vode, sipine, fosili in “snorklanje” v znameniti Modri jami bodo v vaših mislih še dolgo po obisku.
  • Začutite arabski živžav ob obisku bazarja in barantanju z domačini. Slednje je pravo doživetje, ki se zna zavleči pozno v večer. Uspeh pri določanju končne cene pa je odvisen predvsem od vaših pogajalskih veščin.
  • 15 minut vožnje od Old Sharma je priljubljen letoviški kraj Naama Bay, ki mu pravijo tudi »Egipčanski Las Vegas«. Vrzite kocko in stisnite pesti!
koralni greben

Ob peščeni plaži s pomolom in koralnim grebenom

lastna plaža v zalivu Nabq

Na lastni hotelski plaži v zalivu Nabq

Amwaj Oyoun Resort
Sharm El Sheikh

ob peščeni plaži s pomolom

Sharm El Sheikh

Preprost kompleks se nahaja na rahli vzpetini v počitniškem...

Hotel Siva Sharm
v zalivu Sharks Bay

Neposredno ob dolgi peščeni plaži s koralnim grebenom.